In primul rand, spala-te zilnic si cat mai des pe fata si pe maini deoarece cosurile pot aparea fie de la praful de afara, fie de la praful de pe maini atunci cand ne atingem fata. Un leac babesc este sa spargi un ou într-un castron si sa-l "amesteci" cu o lingura pana tot devine aceeasi culoare apoi cu un burete sa iti dai pe față. Iti recomand crema pentru coșuri de la farmacie numită "himalaya" care costa in jur de 20 de lei, pe mine m-a ajutat foarte mult si inca ma ajuta chiar mi s-au retras cosurile. De asemenea, nu ar strica sa te dai seara cu o crema faciala nivea sau alta marca pentru a-ti hidrata pielea pentru ca, cosurile pot aparea si de la deshidratarea pielii. Nu uita sa bei cel putin 2 litri de apa in fiecare zi si sa mananci cat mai multe fructe si legume in aceste zile calduroase si nu numai pentru a scadea riscul de a-ti aparea cosuri.
Miracolele au disparut de mult. Am aproape 18 ani si sunt plin de cosuri. M-am chinuit cu creme de la 14 ani si am dat banii degeaba. Vor disparea singure cand iti incepi viata sexuala sau de la 20 de ani in colo.
Exista un gel pentru coșuri, puncte negre, etc. de la Favisan. Nu e nici scump
kalakkas întreabă: