Exista cateva tipuri de sampoane pe care le gasesti in farmacie care iti pot fi de un real folos in tratamentul impotriva matretei.
Sampoanele medicale care contin zinc pirition, sulfura de seleniu sau gudron de huila pot indeparta senzatia de iritatie asociata matretei. Daca folosesti produsele pe baza de gudron de huila este foarte important sa folosesti o solutie si un balsam special pentru a indeparta definitiv mirosul.
Sampon antifungic - samponul pe baza de ketoconazol sau miconazol este antifungic cu spectru larg, reducand numarul ciupercilor.
Sampon cu efect keratolitic - samponul pe baza de acid salicilic are rol keratolitic, indepartand celulele moarte care ajung la exteriorul pielii capului astfel incat peliculele de matreata sa nu se adune in "grupuri".
Incearca Nizoral.Sunt niste tablete, din care zdrobesti una si o amesteci cu samponul .
Bafta !
Frunzele si radacina de urzica impreuna cu radacina de brusture se folosesc pentru matreata si intarirea radacinii parului.Se face o infuzie(planta maruntita intr-un vas 1 sau 2 lingurite si se toarna un sfert de litru apa clocotita,se acopera vasul, se lasa sa se raceasca, se strecoara)sau decoct (1-2 lingurite planta se pune in vas peste care toarna apa rece 300ml rece si se fierbe 15 minute daca sunt frunze, 30 daca sunt si radacini, se strecoara si se mai pot pune 250ml apa) cu care iti limpezesti parul.Nu am incercat.Mie mi-a trecut matreata cu sampon.Depinde ce matreata ai uscata sau grasa.Alegi samponul in functie de asta. Daca nu-ti trece consulta un dermatolog. Daca ai matreata uscata nu merge sa folosesti sampon sau vreun tratament care este bun pentru matreata grasa si invers.Succes!
Este in brosura AVON tratament pentru pielea capului.Eu l-am folosit si chiar nu mai am matreata!
RoxanaCher întreabă:
NikyNick întreabă:
Cristina_6892 întreabă:
Alex10092003 întreabă: