Ne pare rau si va cerem scuze pentru dimineata de ieri, in care site-ul nu a functionat. Ne-am confruntat cu un atac foarte puternic de tip denial of service.
Pentru a ne asigura ca totul functioneaza din nou, in ciuda atacului care continua, a fost nevoie de reorganizarea serverelor.
O consecinta nefericita a acestui lucru a fost pierderea mesajelor trimise la contact de vineri, 5 octombrie, ora 16.30, pana astazi, 9 octombrie, ora 11.45.
Pentru a va putea ajuta sa va rezolvati problemele, avem marea rugaminte sa ne retrimiteti mesajul, astazi dupa ora 18.30, cand remediem situatia. Si eu, si Cristina, va stam la dispozitie.
Alexandra – TPU
Mulțumesc…
Încep să-mi fac griji la modul serios. Sună destul de înfricoșător ceea ce ne relatați.
Cum adică “un atac foarte puternic de tip denial of service”, “atacul care continua”? E grav, așa-i?
…
Vă țin(em) pumnii.
Spor la treabă și ducă-se atacul de unde a venit!
(Ce tembel s-a gândit să atace TPU-ul…?!)
Tocmai voiam sa va intreb daca voi credeti ca stiu toti la ce atac va referiti ; )) Da’ deja a postat Noname si nu mai e nevoie, cred ca acum v-ati lamurit si voi ca daca vorbiti userilor de rind, cum vorbesc doctorii sau fizicienii, nu se inteleg decit ei intre ei, restul se uita ca… “fraierii” la poarta noua (sa ma exprim mai frumos).
In alta ordine de idei, cei care si-au facut un obicei de a petrece timpul liber (si nu numai) pe site-ul asta, nu sint deloc multumiti de scuza cu atacul, ei vor sa socializeze, nu sa le apara pagina de eroare si apoi explicatiile pe care nu le pricep 😉
P.S. acum pot da vina pe problemele create de atac, va tine ocupati si de aia postarea mea de la rubrica anterioara asteapta de cinci zile sa fie moderata.
Multumim de informare!
😀 cineva se simte deranjat de traficul pe care il faceti !
@NOname
Un atac Denial-of-Service (DoS) este creat pentru a împiedica sau a opri funcţionarea normală a unui site web, server sau alte resurse de reţea. Există diferite modalităţi prin care hacker-ii realizează aceste atacuri. O metodă obişnuită este de a inunda un server, trimiţându-i mai multe solicitări decât este acesta capabil să proceseze. Astfel, serverul va funcționa la o viteză mai mică decât de obicei (paginile web se vor deschide mai greu) sau se poate opri complet (astfel toate site-urile web care sunt pe acel server vor înceta să funcţioneze).
Un atac Distributed-Denial-of-Service (DDoS) diferă doar prin faptul că este realizat prin folosirea mai multor maşini. Hacker-ul foloseşte de regulă o maşină compromisă ca „master” de unde coordonează atacurile împotriva altor maşini, aşa-numitele „zombie”. Toate acestea sunt compromise de obicei prin exploatarea unei vulnerabilităţi dintr-o aplicaţie a computerului, în vederea instalării unui Troian sau a unui alt cod periculos.
Nelule tu il prinzi pe hacker si il dai pe mana autoritatiilor romane :))
Noroc cu @neluL ca ne-a luminat si pe noi, novicii, ca ma uitam ca curca-n lemne si nu pricepeam ce naiba e aia din cauza careia cazuse serverul.
Cum zicea si @Bro: cand mai faceti precizari din astea, porniti de la ideea ca 90% dintre utilizatori nu au ca principal domeniu de activitate, IT-ul si incercati sa folositi cuvinte din vocabularul fundamental.
Pe mine mă îngrijorează acel “atacul continuă”. Îmi imaginez cât muncesc și cât de stresați sunt operatorii noștri, ca să țină situația sub control. Nu e o treabă ușoară.
Noname, pentru asta exista oameni care se ocupa de securitatea site-ului. Cu cit site-ul e mai important, sau… mai “deranjant”, cu atit e mai expus atacurilor, fapt pentru care proprietarul angajeaza si el oameni pe masura. Problema e ca daca vrei sa angajezi oameni foarte buni, care sa-ti protejeze bine investitia, te cam ustura la buzunar 😉 Ia intreaba-ti tu prietena Admin.TPU, cam cu cit e platita echipa care asigura securitatea serverelor la Pentagon, sau FBI si cit primeste cel care se ocupa de securitatea Clopotzel.TPU.