TPU Blog

Stiati ca:

– Rockerii prefera Sprite;
– Cei care asculta house, dubstep sau electro sunt fani Mirinda;
– Iubitorii de muzica latino consuma 7Up;
– Pasionatii de rap si hip hop beau Coca Cola;
– Manelistii beau Fanta;
– Jazz aficionado consuma Schweppes;
– Fanii pop adora rosu si violet, cei care asculta hip-hop prefera verdele, electro merge cu albastru si evident, rockerii prefera negru. Manelistii sunt cu rozul, iar rosul e si in apanajul iubitorilor de muzica clasica;
– Pasionatii de Apple prefera Mars sau Twix, iar iubitorii de Samsung mananca Bounty sau Rom;
– Nikonistii prefera un grup mare de prieteni; ar manca la KFC, nu McDonald’s; le place Ferrero Rocher; nu se bazeaza pe primele impresii; stiu sa mearga cu bicicleta; ar dormi cu animalul de companie in pat; nu se uita la TV si au vizitat intre 3 si 7 tari straine;
– In fiecare zi descoperim noi asemenea lucruri?

 

Oracolul TPU a inceput ca o joaca si s-a materializat intr-un instrument care sa va arate cat de similari sunteti cu prietenii vostri de pe TPU, cu cine va potriviti si cine nu va prea apare in lista de compatibilitati. Pe masura ce informatiile despre preferintele voastre s-au adunat, ne-am dat seama ca, alaturi de voi, putem pune bazele unui proiect ambitios. Ce-am facut a fost sa luam datele furnizate de comunitate si sa incepem sa cautam corelatii intre ele, sa vedem cum se filtreaza legaturile si unde apar afinitati interesante, de tipul celor pe care le-ati putut citi mai sus. Am creat www.1424.ro.

Multumita voua, putem sa iesim din sfera formularilor obosite cu “Savantii britanici au demostrat ca cei care …” si sa va studiem pe voi, tinerii de pe TPU, un ansamblu atat de eclectic si interesant. Daca vreti un titlu pompos, facem antropologia sociala 2.0 a generatiei digitale, a oamenilor intre 14 si 24 de ani (care formeaza aproape jumatate din masa membrilor comunitatii), care au cu totul un alt mod de-a gandi, care percep internetul ca pe o extensie fireasca a sinelui si au niste obiceiuri neexplorate in profunzime de noi pana acum. Desigur, intr-o anume masura, fiecare zi petrecuta intre postarile din comunitate ne lasa cu o impresie a tendintelor care urmeaza sa se manifeste, dar impresiile noastre nu erau validate numeric sau stiintific.

Un aspect important pe care vrem sa-l subliniem, mai ales pentru cei care isi fac griji in legatura cu securitatea informatiilor, e ca datele sunt agregate ca un total, adica nimeni nu poate intocmi portretul unui anume utilizator din comunitate. Ce ne intereseaza e ansamblul generatiei si actionam in limitele regulamentului nostru. Nu trimitem mai departe adrese de e-mail, nume de utilizatori sau alte asemenea detalii care sa taie din faptul ca, pe internet, intr-o anume masura, fiecare dintre noi e un anonim.

Pentru a va convinge, iata cum arata o corelatie intre doua intrebari pe platforma.


Daca printre voi exista doritori de explorare a platformei mai in detaliu, asteptam un semn. De asemenea, ne-ar placea ca, daca aveti in minte ONG-uri sau alte persoane care momentan realizeaza cercetari si ar putea beneficia de pe urma informatiilor oferite de 1424.ro, sa ne trimiteti un e-mail.

Multumiri tuturor celor 70.062 de respondenti de pana acum care ne-au ajutat si fiti pe faza, martea viitoare dam startul unui nou maraton al Oracolului TPU, de data aceasta cu mai multe premii!

Alexandra – TPU

11 thoughts on “70.622 de multumiri si-un nou proiect

  1. Pasionatii de rap si hip hop beau Coca Cola =))
    Nu ati aflat nimic.Majoritatea au plante crescute la neon si consuma bere sau vin din comert(rar cate o sticla de vin natural).Ma refer la cei care si traiesc in acel stil, nu imitatiile astea cu haine chinezesti, ce-i vezi pe strada ca se chinuie la o rima.
    Oricum, orice rezultat(roz) a iesit voi ati dat-o in fundul manelistilor, pentru ca sunt o minoritate pe site.Daca in realitate a iesit roz pentru rockeri sau hip-hoperi, era necesara o minciuna, nu?
    Hai, va pup! 🙂
    P.S. Va astept la un pogo dupa doua degete de sprite! :))

  2. Se pare ca eu ies din tipare. Imi place muntele dar nu las nimic pe ultimul moment. Din contra, ma enervez la culme daca nu am informatii si nu pot programa totul din timp.

  3. Ma trec si eu in grupa mai apropiata , deci beau Mirinda si port albastru , dar dupa alte criterii ar trebuii sa ascult Jazz si Hip-Hop , mananc Mars si Bounty deci sunt fan Apple dar si Samsung , dar am un Nexus.
    Considerati-ma un cameleon care mananca curcubee.

  4. Ati descoperit America! Tinerii intre 14 si 18 ani nu se pun, ca-s veniti cu ultima ploaie si nu pot fi incadrati intr-o categorie; aia se incadreaza in “gasca” cea mai “cool” si habar n-au cu ce se mananca Rock-ul sau Heavy Metall-ul.
    Daca voiati sa descoperiti ceva, trebuia sa oferiti TOATE variantele de raspuns posibile. Daca ma intrebi ce prefer sa beau si imi insiri 5 variante ale aceleiasi marci de sirop de tuse (Coca Cola), nu-mi dai posibilitatea sa aleg ceea ce imi place cu adevarat, asa ca, la fel ca si mine, presupun ca multi au ales sa sara peste intrebarea asta (si peste multe altele similare), din lipsa de posibilitati de raspuns.

  5. In situatia in care nu gasesti printre variantele oferite niciun raspuns care sa concorde cu realitatea, daca n-ati pus o caseta in care sa poti specifica raspunsul tau, oracolul nu poate fi folosit nici pentru statistici si nici pentru “descoperirea” de compatibilitati intre userii care-l frecventeaza. V-am atras atentia asupra lucrului astuia de la inceput, dar ca de obocei nu luati in seama ce vi se spune. Pai in cazul sta, sucesuri cu noua initiativa 😉

  6. Pai macar ati recunoscut in sfarsit ca Oracolul ala chiar a fost un instrument cu un scop mult mai mare, nu doar o jucarie placuta pentru utilizatorii site-ului ca sa se cunoasca mai bine.

  7. Alexandra daca nu ma insel , am inteles ca veti face alt maraton oracol adica un concurs cu premii nu ? n-ar fii rau, sa fie cu mai multe locuri, adica ma refer de exemplu ‘ locul 1 – x , locul 2 – y , locul 3- N ‘ sau cate premii vrei sa da-ti voi la cate locuri ..

  8. Statistica asta NU spune NIMIC despre afinitatile celor chestionati, dar spune TOTUL despre prostia celor ce au intocmit chestionarele…
    E ca bancul ala: Esti prost?
    1. Nu-mi dau seama.
    2. N-am inteles intrebarea.
    3. Da, dar ma tratez.
    4. Prefer sa nu raspund.
    Combina sa asta cu intrebarea: tie iti place fanta? , si o sa rezulte ca baietii destepti o prefera mai mult… =))

  9. Eu sunt ascultător de rock (mai mult metalal ),și de muzică clasică (de aceea genurile mele preferate de metal sunt cele simfonice,combinații între rock și clasică),și DA,culorile mele preferate sunt roșu și negru (așa cum ați ,,prezis,, voi) dar,deșii îmi place puțin Sprite,nu e băutura mea preferată,nu îmi place niciun suc de acolo.NU E MAI SIMPLU SĂ ADĂUGAȚI MAI MULTE VARIANTE DE SUC,CULORI ȘI ALTELE?Încercați să introduceți și varianta ,,suc proaspăt stors din fructe ADEVĂRATE!,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.