Prietenii de la Fundația Calea Victoriei ne-au pregătit un alt atelier interesant care abordeaza subiectul dezvoltării personale din perspectiva cărților de literatură universală. E un atelier atipic care îndeamnă la citit, dar mai mult, care te ajută să te cunoști și să cunoști faptul că forma cea mai potrivită de dezvoltare personală se găseşte în aceste cărți. Sunt cele care au trecut testul timpului și în care vei găsi nu doar soluţii ilustrative la problemele de viaţă, dar vei înţelege şi de ce este nevoie de dezvoltare personală şi ce înseamnă să simţi/ să ştii prin propriul intelect, prin propria emoţie.
Mai mult decât atât, cursul doreşte să arate că există o cale care nu promite nimic în x paşi sau în y zile, dar oferă o pârghie pentru dezvoltare personală în formă pură. Această formă pură poartă denumirea de desăvârşire personală.
Temele întâlnirilor:
- De ce să citim? De ce citim?
- Confort / Efort / Disconfort
- Temperament / Caracter / Comportament – EDUCAŢIE
- Solitudine – Revelaţie – Solidaritate
- A trăi / A exista / A vieţui
- Cum să fii totul?
- Poezia ca argument pentru a fi
- Despre Timp şi Răbdare
- Dezvoltarea personală ca stare de spirit
Cărţile discutate sunt:
- Lupul de Stepă – Hesse
- Un veac de singurătate – Marquez
- Împăratul Muştelor – Golding / Oameni şi şoareci – Steinbeck
- Idiotul – Dostoievsky
- Străinul – Camus
Dacă ți-am stârnit interesul și crezi că atelierul e pe placul tău, scrie într-un comentariu aici titlul altor cărți citite de tine, din literatura universală, care ating acest subiect al dezvoltării personale și invitația poate fi a ta. Te poți înscrie până pe 24 august, ora 14.00, iar apoi, prin tragere la sorți, voi desemna câștigătorul.