Nu stiu ce școală îți trebuie ca grefier.Dar eu zic ca faci mai mulți bani ca avocat.Plus ca ai șansă să scapi de anxietate sau de orice problema ce te poate face sa nu te integrezi în societate.
Chiar te sfătuiesc sa apuci drumul asta.
1.Poti lucra in orice domeniu pentru care se cere sa fi absolvit facultatea de drept cu diploma de licenta, in primul rand in domeniul justitiei, apoi in Parlament, ministere (in primul rand MJ), alte organe si institutii, consilii locale (judetene, municipale, orasenesti si comunale), facultati, etc.
2.Da, se poate.
3.Este greu de spus, cam toate functiile juridice platite din bugetul de stat sunt salarii bune. Apoi se castiga bine ca avocat si notar public (daca esti bun si cunoscut), executor judecatoresc, etc.
Cu dreptul poți lucra chiar și la Minister? :O Pe bune?! Chiar nu știam asta. Deși bănuiesc că se intră greu acolo.
Sigur ca poti, mai ales ca fiecare minister are si un compartiment juridic, dupa caz la nivel de departament sau serviciu.
Sa stii ca exista licentiati in drept carora licenta nu le-a folosit la nicio angjare. De ex. unul lucra ca zidar.
Pe bune?! Poate nu a căutat nimic în domeniul lui și de aceea, altfel cum să faci dreptul ca să nu găsești chiar nimic?
In principiu avocat ci clienti babani e banos, dar e f greu sa ajungi sa ai clienti importanti. Sa vedem de unde bani sa stai stagiar pe langa un avocat un timp.
Multi lucra ca avocati din oficiu ca atata au loc, ce sa faci. Platiti cam cu 2 lei.
Desi unii se mai afirma castigand procese ca avocat din oficiu si poate avea clienti ok.
Si avocatii se trag din familii de juristi, cu pile, etc.
Daca ai clienti grei, e posibil sa-ti iei vila ala, nu stiu daca iti ajunge si de padure dar na.
Ce zice ioanedelasal:
"Parlament, ministere (in primul rand MJ), alte organe si institutii, consilii locale (judetene, municipale, orasenesti si comunale), facultati, etc."
Pai astea-s posturi pentru pilosi. Pai pe bune poti lucra si in minister dar...cine te baga?
Tu ai impresia ca posturile mari is pentru oricine (alea de sa iei tu bani cu vagonu sa iei vila cu padure)?
Acolo sunt pusi politic smecherii.
Asa un post cu salariu ai prinde poate, dar nu te multumeste.
Tu vrei sa fi smechera, e aici e mai greu.
Nu trebuie sa fiu prezicator, ca toti stiu asta.
Știi că acum sunt abia învățătoare și jumătate din salariu îl dau tot pentru muncă deci un job în drept în care aș câștiga cu 10, 20, chiar și-un maxim 30 de milioane mai mult, ar fi ok. Mult mai ok. Și în Minister aș vrea să intru doar pe corecte, nu pe pile și să perii pe cineva ca să intru acolo, ca oricum după să fac ceea ce zic ăia acolo. Dar da, știu că oricum ai intra în final tor faci ceea ce-ți cere statul și conducerea, doar de asta mă lovesc și la școală, și școala nu e Ministerul, dar tot ierarhia asta o prevede, bine la noi mai există o ierarhie mai sus chiar și decât Inspectorul și Ministrul, ăla se numește părinte. :/ )))
Daaaaaa ce sa zic, vrei sa intri pe corecte la minister, pai cine te lasa? Ma refer la joburi groase de conducere ceva.
Si faci ce zic aia acolo si? Iei banelu` si gata.
Vrei sa iti fie bine, fa ce trebuie, te adeptezi, daca nu, ramai cu nu in brate si cu un card cam gol in brate.
Iti alegi.
Peste tot in lume e ierarhie si faci ce ti se spune.
De ex in Germania, cand venea politia sa dea razie pentru droguri, se stia cand vine, lual spaga si se faceau ca nu gaseau nimic, asta in orasul unde eram, stiu de la doua fete mai derbedoaice, nu asa din auzite.
Si daca zice sa iei spaga, iei! Nu comentezi ca nu ca asa.
Cu corectitudinea mori, ca la adica daca esti in rahat nu vine nimeni sa te ajute ca ai fost tu corecta. Ba din contra "prost ai fost, asa iti trebuie".
În Germania? Pe bune?
Păi ăștia de la noi de aici care ajung prin Europa, dar mai ales în Germania, doamne ce o mai laudă pe țară se pare că nici acolo nu e chiar totul roz. Peste tot există păduri cu uscături.
Eu una la asta aspir, vreau să fiu o avocățică de aia, mai ales că eu fug de vorbă, dar să fiu o tipă de aia care vine ea de nicăieri, doar cu cunoștințele ei, și de-odată să pună mâna pe niște cazuri din astea controversate, cărora nimeni nu le dă importanță și să-mi bag eu nasul în treburi și să cercetez până aflu adevărul, și chiar să-i prind pe oamenii răi ))) ba chiar să fiu urmărită și tot tacâmul pentru acele informații ))) Și să apar la știrile de la ora 7 ca salvatoarea patriei sau măcar a situației corupte ))) Ai uitat că am sindromul salvatorului, nu? )))
Ehh, imaginația mea e tot mai tâmpită, știu. ))
Dar zi tu, că nu e fain să fii un avocățel din ăsta care când erai un simplu om, credeai că lumea e liniștită și faină în orașul tău, dar când ai intrat în domeniu, ai dosarele la tot orașul și știi de toți, ce învârte și cu cine o învârte. E un feeling nice.
Pai pe bune nu pe nebune in Germania. EI lauda ca sunt f naivi, parca s-au nascut ieri, este si acolo coruptie dar nu ca la noi.
Nu dau spaga la medic, etc.
Lauda ca nivelul de trai e mai sus, e ordine, curatenie, invatamant serios, asta e adevarat.
Dar in spate uneori e gaunoasa treaba.
Si ei nu au avut contact cu oameni din interiorul cercurilor negre ca sa le zica ce e in spate.
Avocatu nu prinde oamenii rai, apara oamenii fie rai fie buni, procurorul ii prinde, cauta probe pe care sa fie acuzati. Dar si ala e avocat, avocatul statului, apara interesele statului procurorul.
Un avocat vorbeste, trebuie sa vorbeasca, asta e baza, sa convingi judecatorul ca e cum zici tu. Nu merge altfel.
Nu apari tu la TV ca nu iei cazurile grele, alea le iau rechinii mari de avocati cu zeci de mii de euro.
Nu ca nu esti in stare, nu ai pile!
Cu salavatoru aia e, nu e problema, nu vad de ce te vezi asa dusa? Ca daca salvezi faci bine, e un lucru rau.
Daca iti placea sa faci rau sau sa faci crime, atunci erai bolnava.
Pai si cand nu erai avocat trebuia sa stii ca lumea nu era linistita!
Dar cand intri in cazuri, o sa vezi clar ce probleme sunt.
Din câte știu te faci avocat cu facultate de drept. Poate ma înșel, da nu cred.
Poti lucra și la stat și la privat dacă ai loc.Ba chiar sa îți deschizi biroul propriu.
Nu stiu exact ce ai nevoie pe lângă facultatea de drept ca să devi procuror.Acolo câștigi bani.
Nu prea ai unde sa muncești cu facultatea asta fără sa comunici prea mult.Acum ce face un avocat bănuiesc ca ști, si nu cred ca îți pare sa nu vorbească prea mult.
Da, păi partea de avocatură mă și atrage mai mult, dar știu că e de vorbă acolo și de aceea mă gândeam dacă ar fi și zone mai tăcute sau axate mai mult pe comunicarea scrisă, parcă era totuși funcția de grefier pe scris, dar nu știu dacă mai există și acum și nici dacă acolo chiar nu se vorbește ) dar ținând cont că deja sunt într-un domeniu în care vorbesc 4 ore pe zi, zilnic și argumentez, chiar și prezint chestii și predau, poate nu o fi așa de traumatizant nici pe acolo.
Nu stiu ce școală îți trebuie ca grefier.Dar eu zic ca faci mai mulți bani ca avocat.Plus ca ai șansă să scapi de anxietate sau de orice problema ce te poate face sa nu te integrezi în societate.
Chiar te sfătuiesc sa apuci drumul asta.
Cea mai comună profesie este cea de jurist pe la companie sau chiar și la stat. Asta dacă nu te înscrii în Barou sau INM pentru a avansa în carieră
De Barou am auzit, dar INM-ul ce mai este?
Institutul Național al Magistraturii