La economic se face mate din cate stiu, deoarece o sa lucrezi ca contabil sau ceva de genul.
La Stiinte ale Naturii o sa faci chimie, bio si mate, iar daca nu vrei sa mergi la medicina mai departe n-are rost.
La Stiinte Sociale am inteles ca e usor, nu se face multa mate, chimie si fizica iar din a 11-a n-o sa mai faci deloc, o sa ai cam aceleasi materii din generala.
Economic sau stiinte ale naturii. Depinde ce vrei sa devi dupa ce termini liceul.
Eu sunt la economic,studiez multa mate (deci daca nu iti place,mai bine nu ),resurse umane,contabilitate, economie (calcule fara numar +teza ),organizarea resurselor umane si pe langa chestiile astea de specialitate (exlcluzand matematica deoarece e materie de peste tot ) se invata si chimie,biologie,fizica,franceza,engleza,romana (la greu ), geografie (la greu mai ales la turism), NU AVEM DESEN SI NICI ORA DE MUZICA.
Iti sugerezi sa te duci la stiinte sociale, cica e cel mai usor profil si lejer, du-te acolo, nu vrei sa te stresezi in urmatorii 4 ani.
Am uitat sa mentionez, eu iau vacanta de vara in iulie si invat multe legi, chiar vineri am predat o lucrare la m8( dezvoltarea comertului prin modalitati moderne ) in care m-am referitla: garantii, protectia consumatorului, firme cu probleme, reguli de comercializare pe tipologii de produse...a avut 50 de pagini numarate.
Partea buna e ca de aici iesi cu o specializare :tehnician in activitati economice/de comert/turistice, depinde pe ce specializare te duci nu le poti lua pe toate 3.
Apropo, din a-11-a nu mai studiezi biologie /chimie/fizica, dar pana atunci bafta, au acelasi nivel precum si la stiinele sociale.
Eu iti sugerez sa te duci pe stiinte sociale, prinzi si tu mai usor o bursa si stai mai chill 4 ani, nu te prea stresezi.
Dar cum doresti, eu ti-am zis cum e la liceul meu, eu trec acum a-12-a.