anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 14 ani si as vreasa fac liceul in sua.Matusa mea lcuieste in Chicago si as pute locuii la ea.Stiti cum pot pleca? Am nevoie de viza sau pot pleca numai daca aceasta ma infiaza? Habar nu am cum pot ajunge acolo.

2 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Să-ți facă mătușa chemare pentru a ajunge în America!
Pa, pa.

| alessia5158 a răspuns:

Ar fi bine daca totul s-ar desfasura atat de simplu cum ti-a spus Legiuitoarea! Vestea rea este ca nu se poate! Viza de intrare pentru copii minori se acorda numai daca sunt indeplinite anumite conditii( un exemplu: viza CR-2 sau IR-2 se acorda numai pentru copilul unui cetatean american chiar daca este copilul vitreg; viza IR-3 sau IR-4 pentru orfani care urmeaza sa fie adoptat de un cetatean american ). Ai putea pleca, asa cum ai spus, daca matusa te infiaza dar, si aici este o mare problema!---legea adoptiilor internationale din Ro impune conditii foarte, foarte restrictive( de exemplu: copilul trebuie intai sa fie declarat adoptabil de catre autoritatie romane ). In concluzie, ca sa poti pleca ca minor, trebuie sa indeplinesti anumite conditii pentru a fi luat in adoptie!
Informatii detailate se pot obtine de la Oficiul roman pentru adoptii : http://www.adoptiiromania.ro/ Numai bine!