De farmacie, nu stiu, insa iti pot da detalii despre psihologie. Facultatea de psihologie (3 ani), master sau cursuri postuniversitare (2 ani)-dupa asta primesti diploma de consilier sub supervizare si poti incepe sa practici terapie; continui cu inca 2 ani de cursuri postuniversitare, plus ore de dezvoltare personala (un fel de terapie pentru tine, ca sa te cunosti mai bine si sa iti rezolvi conflictele neincheiate)-dupa, diploma de terapeut sub supervizare. Continui sa practici si dupa, la 3-5 ani de practica, poti obtine drept de terapeut autonom. Deci, in total... 10 ani dupa liceu pentru terapeut cu drepturi depline, insa poti practica dupa primii 5 (facultate plus master/2 ani cursuri). De castigat, se castiga cel mai bine din grupuri de dezvoltare si terapie. E cam 10-20 lei ora/participant. Un grup care se poate tine saptamanal (2 ore), timp de 10 intalniri, cu cel putin 10 participanti iti aduce la final 4000 lei. Fa si tu socotelile si vezi daca merita asteptarea si investitia. Din terapie individuala, esti platit cam cu 50-70-100 lei (depinde de experienta si scoala terapeutica in care ai terminat: psihanalistii pot lua si 120-150 lei, cognitivistii-50-60 lei). Nu stiu ce sa mai zic, daca te pot ajuta cu alte detalii, cauta-ma. Bafta!
Stiu doar ca de la meseria de farmacist 30-40 000 000 pe luna, ...cred ca din cealalta nu iei prea mult. vreo 10-12 000 000 cred.
Eu ziic sa faci ceea ce iti place...nu ceea ce vor parintii... e mai bine asa... poate mai tarziu vei regreta ca ai facut ca ei...sau nu...
Facultatea dureaza acum trei ani pentru ca am aderat la modelul Bolognia.
Cu facultatea de psihologie poti face foarte multe. Sa fii profesor. Sa-ti deschizi un cabinet. Sa faci un masterat in criminalistica, de ex, si sa devii criminalist.Sa lucrezi in resurse umane si recrutare de personal. In plus, e foarte frumoasa facultatea asta, adica materiile si posibilitatile care ti deschid.
Fa ce vrei nu lasa pe nimeni sa iti conduca viata, in final vei avea de regretat multe!
Ia uite... noroc ca ma mai uit pe forum-uri ca eu si colegii mei facem ca prostii 5 ani la Farmacie, dar cred ca de acum or sa fie 3 ani si o sa stam in laboratoare 12 ore pe zi ca sa terminam materia. Farmacia este grea pentru ca e materie multa si imbacsita, tine mult si iti trebuie niste cunostinte de chimie, anatomie, biologie si chiar si matematica. Daca iti place merita, daca nu iti va manca nervii.
Pustoaico, tine-o tot asa[sau daca esti baiat,, amice'']. Eu sunt baiat, la profil de bilingv engleza, tot 15 ani am si vreau sa ma fac psiholog.La stat castigi putin, ti-o zic din start, si cabinet putini isi pot deschide imediat dupa ce au iesit din facultate, deci parerea mea e ca indiferent ca faci facultatea super-truper[10 ani] sau normala[5, ca fara master(adica 3)e zero], o vreme nu vei castiga cine stie ce. Abia dupa 30 de ani[cel devreme]incolo vei incepe sa ai castiguri serioase[50 mil/luna in sus