Daca iti pui astfel de probleme inseamna ca inca nu iti e suficient de foame. Si nici nu ai nici o motivatie solida de alta natura.
Problema asta o am si eu. Din cauza faptului ca n-am mai lucrat nicaieri, mi-e teama ca nu o sa ma descurc. De cate ori m-au intrebat parintii sau prietenii daca vreau sa muncesc in cutare loc, le-am spus ca mai bine nu, ca mai bine invat pentru facultate si pentru locul de munca pe care-l voi urma dupa ce o termin. Si chiar asta fac. Asta e norocul meu. Legat de problema ta, te inteleg perfect. La inceput e greu, sunt convins ca dupa primele zile, dupa ce te vei acomoda, vei vedea cat de bine te descurci si cat de lejer este la locul tau de munca si iti va parea rau ca nu te-ai dus de mai devreme. Pe langa asta, o sa vezi in fiecare luna la data fixa si "grosul" intrat pe card. Sa stii ca e o senzatie tare frumoasa. Cauta-ti locul de munca potrivit si pune piciorul in prag. Daca ti-e jena sa suni tu la patroni sau sa mergi la interviuri de angajare, roaga un prieten sa te ajute. Dupa cum am spus, la inceput e greu.
Teama în fața unui pas important o are oricine. Șmecheria e să înveți să te duci de nas tu însuți încât să faci lucruri de care ti-e frică.
Pe de altă parte, nu te sinchisi ca ești
a fi inutil
Voiam să spun nu te sinchisi că ești inutil sau că te faci de ras.
Tu ai o singură obligație : față de tine însuți. Pentru ca să supraviețuiești, să -ți faci o viață care să -ti placă. La asta trebuie să lucrezi.
Văd că te exprimi frumos în scris. E un bun indiciu.
Începi de la anunțuri de muncă. Caută un serviciu potrivit de solicitant cu care să îți faci mâna. După ce vezi cum stau lucrurile prinzi curaj și te muți la altceva care îți convine și mai mult.
Sau începi să studiezi. Nu trebuie să fie o facultate întreagă. O pregătire utilă ajunge. De ex asistent medical, cu care ai toată Europa la picioare.
Baftă :-)
Hey!
Ezita sa mai gandesti negativ!(tocmai asta te-a adus in acest stadiu).
Incearca mereu sa privesti"partea plina a paharului".
Te vei descurca! ...trebuie doar sa ai incredere in fortele proprii!
Ce conteaza daca nu ai mai muncit pana acum sau nu ai o facultate?
Pentru orice exista un inceput!
In plus ai doar 22 de ani...si DA!, de acum ar trebui sa incerci sa "fii pe picioarele tale", treptat... fara teama!, doar INCEARCA!
Daca nu iese bine, nu pierzi nimic ci CASTIGI putina experienta! ....si poti din nou s-o iei de la capat!
Cauta in ziarele locale,pe internet,la AJOFM-bursa locurilor de munca!
Dupa ce iti gasesti ceva care crezi ca ti se potriveste cat de cat,du-te depune-ti un Cv sau mai bine vorbeste direct cu angajatorul, poate trebuie sa participi si la un interviu...
Depaseste-ti timiditatea si temerile!(stiu ca nu e usor, dar trebuie).
Si INCEARCA mereu!
Daca nu reusesti intr-un loc, vei reusi in altul! Nu e de speriat!
Cauta-ti pentru inceput ceva mai usor de facut, cu timpul vei prinde experienta si vei avansa, daca vei ramane in acel domeniu de activitate!
Mult succes iti doresc!
RaduAlexandru2005 întreabă: