| MadalinaMadalina8909 a întrebat:

Am făcut test si am covid. Ideea e ca eu lucrez maine, duminica, si abia luni ma pot duce la medicul de familie si nu cred ca mi da si pe ziua de duminica concediu medical. Adeverința de la urgente e la fel ca concediu medical? Adica este o dovada ca nu am lipsit nemotivat, nu?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

NU mai lucrezi maine, ca de ai covid este ILEGAL sa mergi la munca sa imbolanvesti zeci si sute de oameni.
Stai acasa!
Informezi telefonic seful de la munca si apoi suni la medicul de familie sa te ia in evidenta, ca sa poti obtine concediu medical.
Da, adeverinta de la urgente este foarte buna si legala, putand sa fii platit la servici pentru concediu medical.

| eliancodrut a răspuns:

Nu o asculta pe Violleta, deoarece spune enormitati. Ea nu cunoaste legile. Daca ai o boala transmisibila este interzis prin lege sa iesi in public. Cu atat mai mult Covid. Chiar si seful tau, daca mergi la serviciu si-i arati adeverinta de la urgente, este obligat sa te trimita acasa.
Sectia urgente de la spital este obligata sa transmita la Directia Judeteana de sanatate publica acst lucru, iar DJSPA informeaza si medicul de familie.
Tu trebuie sa anunti telefonic la serviciu ca ai Covid si daca ai posibilitatea sa trimiti si o copie dupa adeverinta.
Ulterior medicul de familie, pe baza adeverintei iti da si certificatul de concediu medical.
Violeta este atat de ingusta la minte, incat nu intelege ca o adeverinta de la spital este superioara medicului de familie.