Cu un pic de initiativa si curaj, poti lucra de sine statator in cabinet (nu cunosc toate subtilitatile legilor), in plus trebuie sa fii la curent cu legile ca sa accepti pacienti care sunt asigurati la stat sau asigurari private altfel le vei da ocazia sau sansa sa isi deconteze o parte din banii de tratamente.
Nu in ultimul rand sa incerci pe timpul studiilor deja sa faci practica si / sau stagii practice cat de multe contra cost, la jumatate de pret sau chiar benevol ca sa ai o experienta cu un pas in avans fata de alti absolventi.
Si chiar si dupa absolvire o zi pe luna ai putea sa o aloci intr-o asociatie unde sa faci benevol o zi gratuita tratamente personalului care se ocupa de persoane in varsta sau de persoane cu dizabilitati... teren este, tu sa ai diploma si cunstintele necesare tratarii celor in nevoie!
Misiunea acestei specializari consta in formarea de specialisti in domeniul balneofiziokinetoterapiei si recuperarii, cu deschidere largă şi spre alte domenii ale medicinei contemporane (profilaxie, terapie). Organizarea didactică, structura programelor analitice sunt adaptate atât în ceea ce priveşte conţinutul dar şi în ceea ce priveşte nomenclatorul specializărilor cu cele existente în Uniunea Europeană.
Specializarea de Balneofiziokineto-terapie şi recuperare este deosebit de atractivă, fiind intens cerută pe piaţa muncii, pe plan intern şi european, in instituţiile medicale, baze de tratament şi recuperare din policlinici şi spitale, în staţiuni balneoclimaterice, cabinete şi servicii private de refacere şi recuperare, în instituţii de ocrotire şi asistenţă socială.
Durata studiilor este de 3 ani (180 credite). Anul universitar cuprinde 28 de săptămâni didactice, structurat în două semestre. Numărul mediu de ore didactice este de 25 de ore/săptămână. Modul de desfăşurare a activităţii didactice se realizează prin cursuri, lucrări practice, stagii clinice şi stagii practice.
Competente Balneofiziokinetoterapie si recuperare
Absolventul specializării Balneofiziokinetoterapie şi recuperare dobândesc următoarele competenţe:
- Cunoaşte şi poate aplica tehnicile de terapie fizică, asistenţă kinetică, profilactică şi de recuperare motorie;
- Cunoaşte şi poate aplica tehnicile de electroterapie, hidroterapie, termoterapie şi masaj;
- Evaluează starea generală a pacienţilor din punct de vedere anatomo-funcţional şi furnizează medicului specialist informaţiile relevante;
- Elaborează şi stabileşte etapele planurilor terapeutice individuale bazate pe programe de exerciţii fizice statice şi dinamice, în conformitate cu diagnosticul clinic;
- Aplică programe de terapie fizică şi recuperare medicală în scopul refacerii funcţiilor diminuate, creşterii nivelului funcţional sau pentru realizarea unor mecanisme compensatorii;
- Cunoaşte, şi foloseşte limbajul de comunicare verbal si nonverbal atât în relaţia cu pacientul cât şi cu ceilalţi membri din echipa de recuperare;
- Cunoaşte şi respectă regulile de etică şi deontologie medicală.
Absolvenţii specializării de balneofiziokinetoterapie şi recuperare obţine titlul de Licenţiat în Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare.
Link-uri utile in cautarea unui loc de munca http://www.univ-ovidius.ro/consiliere/job.html
Felicitari pentru alegere, sunt multi cei care vor avea nevoie de sfaturile si serviciile tale
Discutii libere printre studentii de la Constanta de la BFKT http://www.medcon.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=4
Buna, sunt din Iasi si as vrea sa intru si eu la aceasta facultate cu specializarea de balneofiziokinetoterapie. Sunt in clasa a 12-a si as vrea sa o iau din timp cu invatatul. Rugamintea mea este daca ai putea sa imi spui ce ar trebui sa invat mai exact si din ce carti.