Am intrebat un amic avocat problema ta. Data care este luata in considerare la preaviz este ziua in care ai primit instiintarea prin posta. Pastreaza plicul. Ai facut cerere scrisa de restituire sau numai verbal? Firma la care ai lucrat a platit contributiile la somaj, pensii, sanatate etc pentru ca e suspect refuzul de a restitui cartea de munca. Vino cu mai multe detalii, daca vrei trimete un mesaj.
Comunica-mi daca ai primit raspunsul prin mesaj ca imi tot face fite forumul sau calculatorul ma inebunit trebuie sa ma loghez la fiecare raspuns.
Pacat ca n-avem nici un drept.Am o colega care se gaseste intr-o situatie similara...Astept sa vad ce se intimpla...
Draga bebe! eu am ramas insarcinata dupa ce am fost instiintata ca se va desfinta magazinul la care am lucrat! iar magazinul chiar s-a desfiintat! eu nu am semnat alceva decat gartia conform careia ieram instiintata ca se va inchide magazinul iar postul pe care il ocupam eu va fi desfiintat si voi fi pusa in somaj! plus de asta eu ii cam am la mana pe ei pentru ca timp de 3 ani mi s-a falsificat semnatura in toate actele (contrac de munca, fluturase etc) plus de asta cunosc toate ilegalitatile firmei si ei sunt constienti de faptul ca eu daca ma supar le pot face mult rau si se poate ajunge si la inchiderea mag care a mai ramas! oricum firma a fost luata la control in urma teclamatiei pe care am facut-o la ITM BUC.
Buna, nu pot sa cred ca ai facut o asa greseala. Cea fost cu tine? Sa semnez? Ce sa semnez? Chiar nu trebuia sa te intereseze ca se inchide unitatea, era problema lor sa-ti rezolve continuitatea carnutului de munca, si asta mi-a spus-o cumnatul meu care conduce o firma destul de solida ma intelegi? nu vb dupa ureche.Sar putea sa te multumesti cu 200 lei 2ani pentru ca in ultimul an nu trebuia sa ai nici o sec lipsa in CM.Stiu si eu ce sa mai zic? te-ai cam lucrat singurica la faza asta.Nu stiu, incearca sa faci o plingere scrisa la ITM desiii. Si app mirey, unitatea chiar sa inhis? Tare sunt curios.Astea sunt niste tertipuri aplicate femeilor insarcinate desi nu unitatea le da acei banuti (800)lei. Te asteptam cu noutati. Minunate sper eu.