"Tot pe aici am mai citit si am auzit ca si ca programator, unii sunt nefericiti, tristi, nu au viata sociala etc"
Sunt si astfel de cazuri, dar daca tu decizi sa nu ai grija deloc de tine si sa stai numai in casa si cand ai ocazia sa iesi, e decizia ta.
Hello. Faptul că simți că nu ai un scop clar și că nu ai ajuns niciunde e fiindcă ai încercat să faci puțin din toate și nimic calumea. Când nu ai nicio bază construită, nicio experiență, e greu să ajungi undeva dacă nu ai o structură pe care o urmărești și o iei în mii de direcții.
În primul rând, învață bazele programării. Și nu mă refer să urmărești un curs sau să faci câteva tutoriale, ci să înveți calumea din materialele avute și să începi să faci probleme. În liceu făceam problemele de pe pbinfo.ro, fiindcă sunt structurate și treci prin toate. Also, cel mai important- îți dezvolți gândirea respectivă. Trebuie să ai logica necesară pentru a gândi cum să rezolvi problemele și da, e un start bun pentru un începător.
Mereu am considerat că pentru început așa înveți într-un mod eficient programare- stând în fața problemelor și gândindu-te cum să le rezolvi, ulterior enervându-te pe erori și basically, atunci când îți bați capul cu multe lucruri din proces, chiar înveți.
Hackerrank.com iarăși are challange-uri faine.
O greșeală majoră făcută de tine e faptul că te-ai focusat pe front end, apoi pe back end. Până nu înveți, mergi doar pe-o ramură. Apoi, legat de back end. Ai rezolvat probmele în C++ și ai făcut un curs de Python. Alege un singur limbaj de programare pentru început și învață-l calumea.
Oricum, odată ce înveți un limbaj de programare, e foarte ușor să treci la altul.
Dpdv a structurii, după ce-ai terminat cu bazele și ți-ai format logica analitică, poți trece la chestii mai complexe. Învață calumea OOP, începe să faci proiecte singur(ajută extraordinar de mult) and so on. Dacă o să vrei, poți să te extinzi mult după, ajungând la proiecte și mai complexe, unde vei avea nevoie și de partea de front end. Also, baze de date.
Ideea e să le iei treptat, fiindcă ai nevoie de multă muncă.
Dacă mai ai întrebări, scrie-mi. Am făcut liceul, facultatea și lucrez tot pe domeniu.