| username12345098765 a întrebat:

AM NEVOIE DE AJUTOR! As vrea sa vorbesc cu un elev de la Colegiul Militar Stefan Cel Mare, daca se poate cu un elev din clasa a 12 a. La ce facultate ai vrea sa te duci sau daca ai putea sa mergi la academia de politie? Sunt in clasa a 8 a si imi place foarte mult colegiul dar vreau sa ma fac politista deci daca as intra la colegiu as putea face academia de politie?

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu avem asemenea elevi pe forum, ca ei in timpul scolii nu au acces la forumuri si grupuri de socializare, fiind vorba de "militarie" acolo, adica program strict de: dormit, trezire, instructie, scoala, invatat, teme, spalat, mancare, culcare samd.

| PiciuTEN a răspuns:

Colegiul militar îl faci dacă vrei să ai o carieră ca viitor cadru militar, având în vedere ca vrei să fii polițistă în viitor îți recomand să mergi la un liceu bun și să înveți bine la materiile din care dai admiterea la academia de poliție.
Totodată poți alege arma poliție militară dacă ai o medie bună și vrei neapărat să faci Colegiul Militar.
La colegiul militar te pregătesc pentru o academie militară nu te pregătesc pentru poliție.

| milliongirl a răspuns:

Bună,eu am gasit informatiile astea, citeste, poate te ajuta.

Da, poți urma Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" după absolvirea Colegiului Militar „Ștefan cel Mare". Pentru a fi admis la Academia de Poliție, trebuie să îndeplinești anumite criterii, cum ar fi să ai cetățenie română, să fii absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat și să treci de probele de admitere specifice12.

Academia de Poliție oferă diverse specializări, inclusiv în domeniul ordinii și siguranței publice, poliției de frontieră și jandarmeriei3. Este important să te pregătești bine pentru examenele de admitere și să te informezi despre toate cerințele și procedurile necesare2.

=======================
Pentru a te pregăti cât mai bine pentru Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza", este important să alegi un liceu care să îți ofere o bază solidă în materiile de examen. Iată câteva recomandări:

Profilul Științe Sociale: Acest profil îți oferă un număr mare de ore de istorie și limba română, materii esențiale pentru examenul de admitere la Academia de Poliție1.
Profilul Filologie: Dacă ești pasionat de limbi străine și literatură, acest profil te poate ajuta să îți dezvolți abilitățile de comunicare și să te pregătești pentru probele de limba română și limba străină1.
Profilul Științe ale Naturii: Deși nu este direct legat de materiile de examen, acest profil îți oferă o pregătire generală bună și îți deschide și alte opțiuni în cazul în care te răzgândești pe parcu