| Membra a întrebat:

Am nevoie de păreri! Cât mai multe, de mare ajutor ar fi cele din partea persoanelor care se pricep în domeniu.
Deci, iubesc arta, mai precis grafica, desenul artistic. Mi s-a spus că sunt,, aptă" pentru aşa ceva, aş avea un talent de apreciat, şi idee despre ce înseamnă cu adevărat arta în creion.
De aceea mă gândeam să intru la un liceu de Arte, că tot îmi place, etc., dar mi-ar aduce beneficii în viitor? Adică se merită să iau alegerea asta? Iar mai pe urmă, bineînţeles, facultatea specifică. După ani de învăţat, aş avea şansa de a găsi nişte job-uri respectabile, asigurate în domeniu? Sau mă voi stresa doar din asta, necâştigând şi nerezolvând nimic, regretând că am făcut alegerea?
Să nu dau la Arte? Să dau? Sunt clasa a 8-a şi super nehotărâtă. Să renunţ la ceea ce-mi aduce satisfacţie pentru Medicina? (acolo poţi avea un job asigurat dacă ai facultate, etc.) Cei care au dat la Arte, ce planuri de viitor aveţi? Răspundeţi-mi, vă rog. Mulţumesc.

1 răspuns:
| valentingb a răspuns:

Citeste interviul
http://creativemonkeyz.com/la-cafea/biancadraghici/

viitorul e arta asistata de calculator, gen autodesk maya, autocad, autodesk 3d studio, corel painter, Adobe photoshop.
De exemplu filmul Avatar a fost facut in autodesk maya si 3ds, Piratii din caraibe tot asa...
Adica daca vrei sa castigi bani nu pictezi. Gata. Pictezi in timpul liber. Pentru bani, trebuie sa creezi animatii in general, pentru filme si desene animate, reclame si blah blah - uri de-astea.
Ha ha ha, job asigurat cu medicina. Mai uita-te la stiri.
Am uitat sa spun ceva:
Iubesc arta si artistii, pictura si fotografia, dar daca poze mai stiu sa fac, nu pot desena.Nu am talent. Ai primit un dar, il poti folosi pentru a schimba lumea. Poate crezi ca debitez aberatii, dar poti schimba lumea cu o singura creatie.
Totusi poti fi si un designer foarte bun si sa o duci bine si daca o sa vrei, o sa schimbi trenduri. poate si lumea. Dar departe de tine gandurile astea...esti prea mica sa iti dai seama cat sufera un om cu imaginatia mea si cu adoratia pentru arta atunci cand nu poate desena un copac. pa