anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de un sfat. Rog doar cei care au anumite cunostinte despre astfel de probleme sa raspunda, ceilalti sa se abtina.
Am fost la firma Gi Group Staffing care recruteaza personal in vederea angajarii la Celestica, iar in ziua cand a trebuit sa semnez contractul de munca, eu am avut o intrebare legat de unele cerinte pe care nu le intelegeam si doamna aceea a inceput sa ma insulte verbal facandu-ma inpertinenta si a inceput sa vorbeasca grosolan cu mine si sa strice spunand ca ea nu o sa se puna sa-mi explice fiecare cuvant care scrie in contract ca nu are nici timp si nici dispozitie pentru asa ceva, ca daca vreau sa semnez e bine daca nu si asa e bine ca nu sunt obligata sa-l semnez, a plecat din incaperea in care eram si a venit o alta persoana si el s-a oferit sa-mi explice orice nelamurire aveam.
Ce as putea face in acest caz? Sa ma duc la ITM si sa depun o plangere, care este metoda corect?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu vad ce plangere ai putea depune la ITM, acestia nu se ocupa cu abaterile disciplinare dintr-o firma. Chiar tu spui ca o alta persoana s-a oferit sa-ti explice termenii contractului, asa ca, din acest punct de vedere, nu ai motive de plangere la ITM. Ai avea motiv daca prevederile contractuale ar incalca norme imperative din Codul muncii ori din alte legi. Tot ce ai putea face este s-o reclami pe respectiva la conducerea firmei din care face parte, dar nu stiu daca ai rezolva ceva. Numai bine!

2 răspunsuri:
| CarmenR a răspuns:

Fii atenta la ce anume semnezi!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai tu ar trebui sa te interesezi de acel contract. Sa-i spui doamnei cand are timp sa iti explice!