Strange alocatia, nu fuma, bauturi sau din astea, vezi cand le vine lu mamaie, tataie pensia, ajuta vecinii cu cumparaturi sau asa contra unei mici "atentii", chestii de genu...
bafta
Ai parinti?
Daca da fugi la ei.
Esti prea mic pentru munca.
Ocupa-te de scoala.
Fa asa cum spun colegii nostri de TPU. ajuta vecinii, strange alocatia care e cam mica . si incearca sa nu ii irosesti pe jucarii etc. depinde si pentru ce vrei sa ii strangi. pun pariu ca pentru. o bicicleta sau ceva de genul. sau si mai simplu : cere-i odata pe saptamana parintilor cate 10 - 20 lei si spune le ca vrei sa iti iei ceva dulce. dar tu trebuie sa ii strangi
In primul rand felicitari pentru micile economii, altii nu reusesc sa adune nici atat. Sfatul meu e urmatorul: indiferent de cat castigi, incearca sa economisesti 10% fara un scop precis. Doar sa stii tu ca ai banii astia. Prin "castig" se intelege, fireste, tot ce primesti de la parinti, daca mai faci mici ciubucuri, alocatie, chestii de-astea. Mai tarziu bursa, salariu etc. Daca vrei sa-ti cumperi ceva, incearca sa economisesti in plus fata de cei 10%, nu lua din cei 10%. Cei 10% tine-i pentru vreo cheltuiala importanta pe care o faci o data la 3-4 ani, si chiar si atunci nu cheltui mai mult de jumatate din ei. A, si mai tarziu invata sa pui banii la banca, nu sa stai cu ei sub saltea. Ai sa vezi ca atunci cand vei fi mare o sa-mi multumesti pentru sfatul asta. PS. nu mai pacaliti copilul, Romania nu va trece la euro mai devreme de 2020.
Cea mai sigura cale - cere de la parinti; daca nu vor sa-ti deie incearca sa faci ceva pentru cei din jur, nu stiu... poate ai frati, surori mai mari de la care sa ceri...vezi tu, dar sa nu te apuci de ceva ilegal sa faci