| CiprianaAlicia a întrebat:

Am o intrebare. Nu stiu ce facultate sa urmez, imi place partea asta de beauty dar stiu ca nu exista o facultate dedicata special pentru asta, in schimb exista cursuri. Sunt o fire care functioneaza pe partea creativa mai mult, mi-ar placea sa creez sau sa organizez ceva, mentionez ca nu-mi place (matematica, chimia, fizica). M am gandit si sa nu fac facultate daca vreau sa merg pe partea de beauty si sa fac direct cursurile, dar nu vreau sa regret ca nu am mers acum la o facultate, unde putea de fapt sa-mi placa oportunitatile pe care mi le ofera, si spre ce directii, dar pur si simplu nu aveam cunoștințele si viziunea potrivita, vreau sa stiu ce obtiuni am, mi-ar placea inclusiv sa creez etichetele produselor sau postere

4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Facultatea de dansuri și bune maniere.

| MistarGoGu a răspuns:

Dermatologie! Oricum și la cursuri de beauty îți trebuie niște noțiuni de chimie *( lucrezi cu tot felul de creme, substanțe) trebuie sa cunoști ce acțiuni pot avea cu pielea!

| BogdanTemisan22 a răspuns:

Înțeleg dilema ta! Dacă îți place partea creativă din beauty și vrei să te implici în crearea și organizarea de produse, dar nu îți plac materiile tehnice sau științifice, îți recomand câteva opțiuni care ar putea să îți ofere o combinație între creativitate și oportunități de carieră:

1. **Facultăți de Design sau Arte**: Poți opta pentru o facultate de design (de exemplu, design grafic sau design de produse). Acestea îți vor permite să explorezi creativitatea în moduri diverse, inclusiv crearea de etichete pentru produse, postere, ambalaje, branding și alte materiale vizuale care sunt folosite în industria beauty.

2. **Marketing și Comunicare**: Dacă te interesează și partea de promovare a produselor de beauty sau organizarea de evenimente (lansări de produse, campanii publicitare), o facultate de marketing sau comunicare ar putea fi o alegere bună. Aici vei învăța cum să creezi strategii de branding, campanii publicitare și design de materiale promoționale, ceea ce ar putea include postere și etichete pentru produse.

3. **Cursuri și Specializări în Beauty**: Dacă vrei să mergi pe partea practică a industriei beauty, poți alege să urmezi cursuri specializate de cosmetologie, make-up artistry, hairstyling sau manichiură. Aceste cursuri îți vor oferi abilități tehnice și practice în domeniul beauty. Poți combina acest lucru cu cursuri de design grafic sau marketing pentru a-ți dezvolta abilități și în domeniul creației vizuale.

4. **Antreprenoriat în Beauty**: Dacă vrei să îți creezi propriul brand de beauty sau să colaborezi la dezvoltarea unor produse, poți lua în considerare un program de facultate sau cursuri de antreprenoriat. Acestea îți vor învăța cum să îți construiești afacerea, inclusiv design-ul etichetelor și strategiile de marketing.

Un alt avantaj al alegerii unui curs sau facultăți este că vei învăța despre trenduri și inovațiile din domeniul beauty, iar dacă în timp vrei să explorezi mai multe opțiuni, îți va fi mai ușor să îți extinzi cunoștințele și abilitățile.

Dacă simți că îți place mai mult să înveți practic și să îți aplici creativitatea în mod direct, cursurile în beauty și design grafic ar putea fi soluția mai rapidă. Dar dacă simți că vrei să ai o bază solidă care să îți deschidă și alte oportunități de carieră pe termen lung, o facultate de marketing, design sau arte poate oferi o pregătire mai largă și versatilă.

Indiferent de alegere, e important să îți urmezi pasiunea și să explorezi cât mai multe opțiuni!

| Cipi1212 a răspuns:

Mai bine faci cursuri.