| AlexXx1 a întrebat:

Am o intrebare penibila dar interesanta! De unde vin bani? Adica e o fabrica sau ceva? plzz nu radeti

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Banii, in bancnote si monede, sunt emisi de Banca Nationala a fiecarui stat, in cazul nostru de BNR, in functie de necesitatile circulatiei banesti. Fabricarea lor are loc in fabrici specializate, din tara ori strainatate. Numai bine!

| Siracuzia a răspuns:

Da,banii sunt facuti in fabrica, bineinteles!laughingApoi semneaza pe bacnote nu stiu cine pentru a fi validate.La monezi, sunt puse intr-o matrita pentru a li se da un model.

| ζøvع a răspuns:

Da, mama e directoare la fabrica!

| KungFuBoy a răspuns:

Asa stiu si eu ca sunt fabrici etc

| Rayyy a răspuns:

Bună,
Nu e o întrebare deloc penibilă.
Da, banii sunt printaţi de anumite fabrici numite monetării. Apoi, aceştia sunt ceruţi de banca naţională, care îi împarte având în vedere două lucruri: monezile şi bancnotele deteriorate sau nevalabile şi rata inflaţiei.
Întregul proces trebuie gândit cu cap, pentru că odată ce pui prea mulţi bani pe piaţă, va creşte şi preţul produselor şi implicit se va crea o dereglare a situaţiei economice atât la nivel naţional cât şi internaţional.

| GabyAdicaEu a răspuns:

Da exista fabrici care produc bani dar Romania nu prea are asa ceva!

| CorinaaM a răspuns:

Banii se fac din hartie sau plastic, deci se fac intr-o fabrica

| venusdoom a răspuns:

Dar tu ce crezi ca ei cresc in copaci si toti asteapta sa infloreasca? normal ca e o banca. fiecare tara isi produce proprii bani.(restul e cam complicat. cred ca ajunge atatlaughing )

| FreakyHalloweenBoy a răspuns:

Banca Nationala a Romaniei.

| Angiix3 a răspuns:

Da Alex. Sunt fabrici speciale pentru asa ceva cele mai multe sunt in Franta.

| Áññч a răspuns:

De la mineee \:d/. =]]]. Sun fabrica de banii

| stefy1ma1john a răspuns:

Da! Ies din fabrica apoi merg la BNR(Banca Nationala a Romaniei) apoi la toate bancile la oameni etc. Fundabig grin?