anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o nelămurire... Știți cumva cum se face o mărire de salariu la o multinațională? De exemplu, dacă se face după 6 luni, se face în funcție de cât ai muncit sau pur și simplu atât au ei scris în grilele acelea de salarii?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Maririle de salariu se fac dupa voia sefilor.
Daca "esti bine" cu ei, atunci primesti mariri de salarii, prime si alte bonusuri.

| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Și la multinationale e așa? Nu au niște reguli sau ceva pe care șefii ar trebui să le respecte?

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

In orice societate comerciala, directiva de baza este profitul.
Profitul poate fi mai mare daca salariile sunt mai mici sau daca cineva produce mai profitabil (mai mult si mai bine). Din plusul rezultat o particica se acorda ca simulent.

| Violleta2022 a răspuns:

Maririle de salariu se fac de obicei dupa ce se fac reviurile ANUALE, in care se verifica toate taskurile si efcicienta muncitorului, cat de bine, rapid si corect a facut fiecare job, cum a raspuns in colectivitate, cat este de proactiv samd.
Nu se fac mariri de salariu la 6 luni ci dupa 1 sau2 ani, in fucntie de companie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fiecare companie are propriile politici legate de măririle salariale

| Koba12345 a răspuns:

Bula si Violeta dau raspunsuri aiurea, marirea de salariu la multinationale se face dupa vechime iar sistemul poate varia in functie de companie dar de obicei ii dupa 6 luni 1 an, 2ani si tot asa da ulterior se face mai lent exemplu dupa 5 ani si dupa aia dupa 10 ani. Dar procentaj cu foarte putin in mana poate ei cu vreo 50-100 lei in plus pe luna dupa o marire sau si mai putin. Stiu ca am lucrat la multinationale

| Iulianabc a răspuns:

În multinaționale, procesul de mărire a salariului poate varia în funcție de politica și procedurile interne ale companiei. De obicei, mărirea salariului se face în urma unei evaluări a performanței și contribuțiilor tale la companie. Unele companii pot avea grile de salarizare prestabilite, în timp ce altele pot lua în considerare și alte aspecte, cum ar fi rezultatele proiectelor, nivelul de experiență și cerințele poziției. Este important să discuți cu managerul tău sau cu departamentul de resurse umane pentru a obține informații specifice despre politica de mărire a salariului în compania ta. Astfel, vei putea înțelege mai bine criteriile și procesul specific pentru a obține o mărire salarială.
Răspuns favorit?