Sunt la arhitectura, an terminal. Lucrez de 5 ani, am lucrat la 3 firme, am acumulat experienta proiectand in domenii diferite (locuinte unifamiliale, hale, cladiri de birouri)si de un an am inceput pe cont propriu. De castigat se castiga bine doar daca iti dai interesul, la inceput mai mult.
Satisfactia de a face un lucru care stii ca dureaza si o sa vorbeasca multa vreme altii despre el e mare, dar nu prea ai cum sa faci asta, arhitectura adevarata.
Te lovesti de o groaza de probleme, nu doar cea de creatie, care ar trebui sa fie principala: ai beneficiari cu idei kitschoase, dar cu bani, si ai nevoie sa le proiectezi ca altfel nu poti plati rata pe luna urmatoare, ai ingineri care vin si iti pun stalpi peste tot, vin problemele legislative, totul e haos.
Daca nu ai avea decat problema creatiei, atunci ar fi una din cele mai frumoase meserii.
Eu mai stau un an sa-mi iau licenta si plec in Japonia, unde sper sa gasesc o altfel de abordare a arhitecturii.
Daca vrei cu neaparat arhitectura, da un SAT si du-te in State, sau pregateste-te pentru admitere cel putin un an, da la o facultate de stat (Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara) si fa transferul dupa admitere la o facultate din Viena/Paris/Londra/etc.
Daca vrei mai multe informatii, ajutor, da-mi un mesaj cu ce ai nevoie.
Daca iti place ...foarte mult cred ca merita sa urmezi aceasta cale arhitectura din cate am vazut si auzit e foarte greu sa o intelegi daca nu iti place si nu te implici 100%Multa scoala FFFoarte multa scoala, foarte mult de invatat dar si satisfactiile sunt pe masura
Poate te ajuta putin discutiile celor care fac arhitectura. Citeste aici: http://www.visualart.ro/forum/showthread.php?t=5685
Si eu am avut arhitectura prin minte, dar am renuntat. 5 ani (+licenta 6 :-?), taxe de 550 EURO/an pentru studentii romani si $320/luna pentru studentii straini. si daca stau sa ma gandesc nu prea ma mai intereseaza. Adevarul este ca se cam cauta arhitecti, iar cui ii place, nu vad de ce nu ar urma aceasta facultate. :)
Si eu de la varsta de 6 ani vreau sa fiu arhtiect (sunt fata ) si acum am 14 ani si inca imi doresc asta... ador matematica, adooor desenul si ador sa fac machete :X:X iubesc aceasta meserie si cred ca dupa ce termin colegiul direct la arhitectura ma duc
Intra aici catatal meu e arhitect
http://s9.gladiatus.ro/game/c.php?uid=53853
Eu momentan sunt in clasa a 8-a si as vrea sa ma duc pe arhitectura... unde ar trebui sa merg mai departe? (la ce profil sa merg la liceu si ce facultate sa fac)
O sa vi se para ciudat dar eu am doar 13 ani si ma gandesc deja sa devin arhitect si vreau sa va intreb daca la desen tehnic ma pricep destul de bine si vad lucrurile bine is spatiu si daca ma pricep la matematica in special geometrie si cu multa munca, bineinteles, as avea o sansa sa devin arhitect?
O sa vi se para ciudat dar eu am doar 13 andi si ma gandesc deja sa devin arhitect. Vreau sa va intreb daca ma pricep destul de bine la desen tehnic si sunt foarte bun la matematica in special geometrie si cu multa munca as avea sanse sa devin arhitect?