| adinutza94 a întrebat:

Am si eu o problema de fapt o alta problema, cand vin acasaa de la scoala in autobuz imi propun ca dupa amiaza sa invat toata dupa amiaza, sau macar jumatate si cand ma apuk de invatat si vad ca am o gramada cum e la liceu mi se duce gandul in alta parte si o las balta, ce sfaturi mi ati da? cum as putea sa am chef de invatat? deci eu vreau sa invat dar nu reusesc! please

3 răspunsuri:
| undercovergirl a răspuns:

Buna adinutza,

In primul rand concentrarea este o problema cu care ne confruntam indiferent de varsta sau de obiectul muncii.
Fiecare dintre noi are un moment anume in care poate sa se concentreze mai bine ( al meu este seara, cand ajung acasa de la servici sunt foarte obosita si desi as dori sa invat nu pot sa ma concentrez, am pus asta pe seama stresului si a oboselii cumulate pe timpul zilei si am incercat sa dorm putin 1h-2h dupa care am mancat si am facut un dus si m-am simtit mai bine laughing, poate ca asta ar trebui sa faci si tu. O mica siesta dupa-amiaza nu iti poate strica la nimic, din contra mintea se relaxeaza si devii mai concentrata. Uneori gandul ca avem prea mult de invatat ne cam streseaza si ne duce cu gandul inevitabil la alte probleme. De accea eu propun sa-ti faci un program de care sa te tii indiferent de ce se intampla, program care sa includa si pauze. Indiferent ca sunt de 10 min sau de 5 pauzele te relaxeaza si te bine dispun.
In ajutorul tau poti manca cat mai multe fructe, nuci ( pentru memorie ) sau o poti ruga pe mama ta sa iti ia un supliment nutritiv pentru concentrare ( memo plus sau ginko prim sunt foarte bune ).
Cam astea ar fi pricipalele metode pentru concentrare ( cu rezultate f. bune in cazul meu ) sper si in cazul tau.
Mult succes in continuare si nu uita : Concentreaza-te! happy

| Sapphire a răspuns:

Si mie mi se intampla la fel.
incearca sa iti faci un program fix pentru mai multe zile. azi la ora x invat, dupa ora x o ajut pe mama, s. a. m. d.
sau inainte de a invata fa-ti o baie fierbinte sau orice altceva pentru relaxare. si un ceai fierbinte e bun sa stii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lasa timpul sa treaca. nu invata nimic si o sa te trezesti si proasta si fara nici un viitor iar colegii tai vor marge inainte si nici ziua buna n-or sa-ti mai dea cand te vad.ba mai mult nici n-or sa te mai vada.asta e cel mai bland deznodamant al indiferentei tale. fereasca Dumnezeu de mai rau.ca se poate si mai rau.