anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am terminat filologie. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Imi plac limbile straine, dar am inteles ca trebuie anumite limbi ca sa fiu platita mai bine. Stie cineva care sunt acele limbi? Dar sa nu fie foarte greu de invatat, ma refer la japoneza, chineza etc. Eu cam peste 3 sau 4 ani termin facultatea, oare ce limbi se vor cere atunci?

11 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Se cer multe limbi si acum, se vor cere si peste 3 ani. Mergi la facultate si fa profilul/masterul pe translator. Invata engleza si inca o limba mai putin utilizata. Sor-mea invata engleza-japoneza, de exemplu. La cabinetele de traduceri, e plin de vorbitori de engleza, franceza si spaniola; se cere hindi, coreeana etc.

| psiholoaga a răspuns:

Enigma, asta ziceam si eu. Trebuie sa stie anumite limbi ca sa fie platita mai bine". Deci, nu te incurci cu meseria; exista standarde acum!tongue

| ellene a răspuns:

Incearca cu germana happy oricum cred ca e la fel de grea ca japoneza sau chineza... poti foarte bine sa inveti o limba mai usoara dar sa o stii dumnezeieste si sa ajungi translator...sa vezi atunci bani happy bafta

| gossipgirl a răspuns:

Exact acelea care se cer si acum:engleza, germana, franceza...
Dar totusi e bine sa stii o limba mai greu de invatat, pe care nu multa lume o stie.
Poate rusa... ceva big grin
BYE`

| daddy a răspuns:

Engleza, franceza, spaniola cam astea care sunt folosite si in Uniunea Europeana

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Exact acelea la care faci referire si tu. Sper sa te pricepi la limbi atunci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@psiholoaga-unde anume se cer multe limbi si cine cere? laughing
si sa raspund la intrebare:
pentru a fi platita bine, intr-adevar trebuie anumite limbi, acum, nu stiu cat de greu sunt de invatat inca cand termini tu facultatea cu siguranta ca vei fi experta. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Logica si exprimarea ta de filolog lasa de dorit, mai bine evitai sa ne spui ce ai terminat si ce doresti sa faci si te limitai doar la aspectul organului vorbirii. "Trebuie anumite limbi "? Nu trebuie! Nimic nu trebuie decat sa te exprimi corect in limba in care te-ai nascut..."Ce limbi se vor cere atunci"? Cu siguranta tot limba romana pe care e obligatoriu s-o aprofundezi...gandeste-te cum vei invata japoneza, chineza, etc., daca tu te exprimi in felul asta acum.
Te sfatuiesc sa te apuci de invatat. Atat!
Monica

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Exact alea la care faci referire. Sper sa te pricepi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Pentru un salariu mai mare, trebuie să cunoşti limbi rare: arabă, ebraică, turcă, rusă, chineză, japoneză, ţigănească, etc.
Chiar dacă par grele, ele sunt căutate. Engleză, franceză, italiană, spaniolă, etc., sunt limbi cu circulaţie recunoscută internaţional.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am observat ca germana si engleza sunt cele mai cautate, apoi franceza si italiana. Limbile rare sunt platite poate mai bine dar rar iti gasesti loc de munca ca nu prea pleaca inlocuitorii.