Se cer multe limbi si acum, se vor cere si peste 3 ani. Mergi la facultate si fa profilul/masterul pe translator. Invata engleza si inca o limba mai putin utilizata. Sor-mea invata engleza-japoneza, de exemplu. La cabinetele de traduceri, e plin de vorbitori de engleza, franceza si spaniola; se cere hindi, coreeana etc.
Enigma, asta ziceam si eu. Trebuie sa stie anumite limbi ca sa fie platita mai bine". Deci, nu te incurci cu meseria; exista standarde acum!
Incearca cu germana oricum cred ca e la fel de grea ca japoneza sau chineza... poti foarte bine sa inveti o limba mai usoara dar sa o stii dumnezeieste si sa ajungi translator...sa vezi atunci bani bafta
Exact acelea care se cer si acum:engleza, germana, franceza...
Dar totusi e bine sa stii o limba mai greu de invatat, pe care nu multa lume o stie.
Poate rusa... ceva
BYE`
Logica si exprimarea ta de filolog lasa de dorit, mai bine evitai sa ne spui ce ai terminat si ce doresti sa faci si te limitai doar la aspectul organului vorbirii. "Trebuie anumite limbi "? Nu trebuie! Nimic nu trebuie decat sa te exprimi corect in limba in care te-ai nascut..."Ce limbi se vor cere atunci"? Cu siguranta tot limba romana pe care e obligatoriu s-o aprofundezi...gandeste-te cum vei invata japoneza, chineza, etc., daca tu te exprimi in felul asta acum.
Te sfatuiesc sa te apuci de invatat. Atat!
Monica