Eu zic sa-ti reorganizezi munca in asa fel incat sa aduci la zi problemele restante si sa-ti dai silinta sa demonstrezi ca poti face fata postului. Nici in alta parte nu cred ca te asteapta job-uri bine platite si fara probleme. E greu sa gasesti un serviciu bun azi dar si mai greu este sa-l pastrezi. Te sfatuiesc sa nu renunti ci sa lupti. Vei reusi!
Pai ...ai fost avansata? sau pedepsita? stii ce prevede o regula a angajatilor lalocul de munca? sa-si desfasoare activitatea conform studiilor si capacitatilor fizice si psihice. daca nu rezisti la volumul de munca si nici altii nu au putut inseamna ca acolo le trebuie un robot. nycole banii sunt importanti dar sanatatea este esentiala. iar sefii ...sunt sefi.statuie nu-ti fac, dar daca poti sta 24 din 24 este perfect.parerea mea daca esti apreciata poti recunoaste ca nu faci fata volumului de munca. daca te faci ca poti ei vor fi multumiti. deci sanatatea ta nu-i va interesa nicicum.am munca grea. sunt otelar turnator.munca fizica.nu e ca la tine dar stiu ce inseamna cand trebuie sati depasesti limitele.
Pai sunt 2 variante... dupa parerea mea
ori intri si u in prenatal/natal
ori iti cauti in alta parte
eu as alege a oua varianta din 2 motve
1.este cea mai rapida cale de a scapa de stres(care il ai sigur)
2.sunt baiat ))
Aminadab, este un fel de avansare dar si o pedeapsa, fiindca toata lumea fugea de postul asta. I-am spus sefului, dupa 6-7 luni, ca nu fac fata si i-am cerut sa trec pe alt post. Nu a vrut, a spus ca fug de responsabilitati, si a angajat in pozitia respectiva pe altcineva. Un robot ar fi bun Intr-adevar mi-a daunat sanatatii, am ajuns si la urgenta, m-a certat si doctora, si aceleasi lucruri mi-a zis
Rocorobert as vrea sa plec in natal, dar pana raman gravida si inca 9 luni de sarcina, mai trece un an de chin
Leonardk am facut tot posibilul ca sa-mi reorganizez munca, iar ca sa ajung cu problemele din urma la zi, ar insemna sa stau la munca non-stop.Am rezolvat foarte mult din problemele din urma si nu am avut nici o apreciere din partea sefului.Problema este ca mai am si de invatat, sunt la Master, mai am un semestru...Cateodata vin acasa si plang, ca nu mai rezist. Stiu, veti zice ca au alti probleme mai mari, fiecare avem probleme, dar simt ca nu mai pot. Mi-am cautat de munca, m-am dus la interviuri, dar sunt salarile mici, si stau aici doar pentru salariu.
Nycole imi pare rau de situatia, ta dar nu te vad bine.sotia mea daca este stresata foarte tare ii spun sa -si ia un medical sa se odihneasca. daca este din caleafara asa ca tine, Ii spun sa stea acasa ca este treabaaaaa destula. dar de regula isi cauta altceva de munca.acum face cei place, si castiga si vreo 800 de lei pe luna, dar le lucreaza patronul la program. le ponteaza 4ore dar le da banii normal.deci legal nu e bine. intotdeauna trebuie sa piarda salariatul nu patronul.sunt jigodii peste tot mai ales de cand criza asta. daca poti ramai si cu timpul vei fi mai eficienta. dar daca sefii sunt jigodii... e jale.
Depinde de cat de mult tupeu ai.
Uite... Codul muncii 2009. TITLUL I - Dispozitii generale. CAP. 2 - Principii fundamentale. ART. 4 – Munca fortata:
(1) Munca fortata este interzisa.
(2) Termenul munca fortata desemneaza orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
(3) Nu constituie munca fortata munca sau activitatea impusa de autoritatile publice:
a) in temeiul legii privind serviciul militar obligatoriu;
b) pentru indeplinirea obligatiilor civice stabilite prin lege;
c) in baza unei hotarari judecatoresti de condamnare, ramasa definitiva, in conditiile legii;
d) in caz de forta majora, respectiv in caz de razboi, catastrofe sau pericol de catastrofe precum: incendii, inundatii, cutremure, epidemii sau epizootii violente, invazii de animale sau insecte si, in general, in toate circumstantele care pun in pericol viata sau conditiile normale de existenta ale ansamblului populatiei ori ale unei parti a acesteia.
Mai e ceva pe la cumulul de functii care iar, se face pe baza acceptarii voluntare din partea ta. Codul muncii a fost creat pentru a proteja angajatii impotriva unor sefi abuzivi.
Spui ca stai 10-14 ore. Iti sunt platite orele astea? Daca nu, cred ca-l poti da in judecata. Iti sunt oferite zilele libere dupa perioade de ore suplimentare? Daca nu, la fel... cred ca-l poti da in judecata.
Faptul ca in foarte multe firme se incalca prevederile codului muncii, nu inseamna ca asta este "OK".
Citeste codul muncii, informeaza-te! Fa o lista cu toate incalcarile din partea superiorilor tai si consulta eventual o persoana specializata.
E greu, dar in conditiile in care santem (criza) nu prea ai de ales, incearca alt mod de organizare, poate merge mai bine...
Alexsb20 întreabă: