Eu locuiesc in Franta si chiar in vara asta voiam sa ma angajez ca chelner, dar nu e asa usor. Desi locuiesc pe Coasta de Azur, unde e plin de turisti deci si de restaurante, hoteluri etc, nu am putut sa gasesc, sau as fi putut, dar cu pile. In fine, pe vara multe restaurante, hoteluri angajeaza dar doar pe vara, gen 3-4 luni cat e plin de turisti si sunt solicitati mai mult. In situatia asta iti trebuie CV, cat mai bun cu putinta gen deja ceva experienta in domeniu, bac etc si o ''scrisoare de motivatie'' (nu stiu daca in Romania este asa ceva) unde pur si simplu iti spui calitatile, ce esti capabil sa faci si de ce ai vrea sa lucrezi pentru firma respectiva.
Daca vrei sa lucrezi 1 an, 2 etc atunci iti cam trebuie si diploma gen CAP sau BTS in turism, bucatarie etc si multi cer experienta, foarte multi.
Fosta mea prietena avea un CAP si dibloma de bac si lucra ca ajutor de bucatar. Programul e de cacao, incepi dimineata pe la 8-9, pauza de pe la 12 pana pe la 4 si dupa pana pe la 10, sau se lucreaza in schimburi.
Daca vrei sa faci anumea studii pentru bucatar/ospatar exista aici CAP=2 ani sau 1 an, nu sunt sigur si BTS=2 pana la 5 ani. Mai este si DUT dar nu sunt sigur ca e in domeniu asta.