| alexandru4124 a întrebat:

As dori si eu niste detalii despre Academia de Forte aeriene, cum ar fi daca merita, despre salarii etc.
Orice informatie este buna happy

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Este adevarat. La aviatie sunt rigori mai mari in ceea ce priveste sanatatea si concurenta este mai mare dar si salariile sunt mai mari decat in orice ramura a armatei. Viata in facultate este mai lejera ca in alte categorii de arme fiind mai putini si, normal, mai apropiati unul de altul. Detalii prea mari nu-ti pot da ca am iesit in pensie de mult timp si nu mai am legatura cu armata dar este o meserie solicitanta si daca nu ai un organism robust din tinerete vei avea probleme. Daca mergi, insa, la nenaviganti nu-i asa problema si soldele sunt apropiate ca valoare dar, normal, mai mici. Succes!

| Mirela78 a răspuns:

Cerintele ca tu sa fii sanatos tun sunt foarte mari. Dupa ce treci de fisa medicala efectuala la spitalul militar (pe care o efectuezi gratis, ea costand undeva la 450 de lei) din raza judetului tau, iar daca vei fi declarat apt, te vei duce la unul dintre cele 3 licee cu profil militar din tara (te anunta ei) pentru a da testarea psihologica + probele sportive. Dupa ce treci si de aceste probe, te vei duce pe cheltuiala ta la Bucuresti, undeva la Institutul de Medicină Aeronautică și Spațială sau ceva in genul acesta (mai multe detalii la centrele de recrutare). Prin cheltuiala ta, ma refer ca aici iti vei plati fisa aceasta medicala, cea de-a 2-a cum ar veni, care costa undeva la 500+ lei + cazare + mancare etc. Dupa ce vei fi declarat apt si aici, abia apoi vei putea ajunge la probele teoretice. Ca sa-ti faci o idee, anul acesta pentru piloti la MApN au fost 15 locuri, iar la admitere au ajuns doar 12 (dintre care primul de la piloti cu cea mai mare medie a murit acum 2 zile daca nu ma insel inecat la Costinesti, deci au ramas 11) ramanand 4 locuri libere, iar pentru MAI au fost 10 locuri iar la admitere au ajuns doar 5, deci alte 5 locuri libere, deci cam 8-9 locuri libere pentru piloti din ambele ministere, ca sa-ti dai seama cati trec de acea fisa medicala la Bucuresti, dar nu-ti fa griji, daca esti o persoana sanatoasa, si tanara mai ales vei trece cu brio (sa nu ai probleme cu ochii deloc, se cere vedere de acvila). Vrei recomandarea mea? Fa-ti dosar pentru MAI, chiar daca dai alte probe ( o sa dai probele la Bucuresti la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, 1000m in 3:45, aruncarea unei mingi de 4 kg 7 metri si sprint 50m in 7.2 secunde) iar prima fisa medicala o platesti, cat si pe a 2-a, asa ca pregateste-te sa scoti din buzunar undeva la 1000+ lei, merita, salariile fiind mai mari, lucrand apoi pentru politie respectiv IGAv, scapand de militarie, serviciul fiind mai lejer, cei din politie sunt mai cu bunt simt fata de cei din armata. De precizat ca inaltimea minima la MAI este de 1, 65

| Salontanul a răspuns (pentru Mirela78):

Daca omul vrea sa mearga la academie inseamna ca are liceul! De ce-l trimiti la liceu iarasi si de ce ar fi obligatoriu la un liceu militar? Eu am fost militar si n-am facut liceul militar ci civil. Se pare ca ai si facut si armata si politia, stiind ca cei din politie sunt cu mai mult bun simt! Poate ca rigorile armatei sunt mai mari, fiind un serviciu militarizat dar nu sunt nesimtiti! Politistii sunt aproape civili si de aia rigorile mai mici si intra acolo care vrea si care nu vrea. Sa-ti mai spun ca si increderea in armata (a romanilor) este mai mare decat in politie? Citeste sondajele si nu veni tu, care habar n-ai de nimic, sa jignesti o intreaga categorie de militari!