| msayla a întrebat:

As vrea daca se poate sa imi spuna cineva care studiaza sau a studiat araba/turca in facultate cat de grea este/sunt. As vrea sa aleg una dintre ele pentru facultate, dar nu stiu pe care. Se zice ca nu prea as avea ce sa fac cu ele pentru ca turca nu e chiar asa de vorbita si araba standard nu ma va ajuta cu foarte mult avand in vedere ca toti vorbesc in propriile dialecte. Apropo, stiu ca se studiaza si dialectele la facultate, dar nu cunosc exact situatia. Multumesc.

3 răspunsuri:
| DanMp3 a răspuns:

Dc ai alege o asemenea limba? care dupa mine nu cred ca te v-a ajuta cu nimic in viata.
alege engleza/franceza

| greenmile00 a răspuns:

Eu am studiat turca, dar in liceu. Si ceea ce pot sa iti spun e ca e o limba extrem de usoara. Serios. Comparativ cu romana, e floare la ureche. Iti trebuie doar un vocabular pe care il capeti destul de repede prin putin exercitiu, iar ca gramatica, crede-ma, e banala. Sunt doar 4 timpi pentru verbe, si cam atat laughing. Araba chiar nu stiu cum este, dar sunt sigur ca e mai dificila fata de turca. Iar ca si necesitate, momentan nu o folosesc, dar pentru un job de translator sau ceva de genu sa stii ca e chiar cautata limba turca, majoritatea celor care le spunem turci si vorbesc turca, nu vorbesc turca literara, ei nu vor reusi sa faca o traducere a unui act sau ceva de genu, oficial.

| thealchemist a răspuns:

Araba e mai buna, dar depinde pentru ce crezi tu ca-ti va folosi. eu sunt cu araba, dar e alegerea mea.