Va uitati la prea multe seriale americane, copii... Meseria de criminalist este aparte. Necesita multa capacitate de analiza, de sinteza, logica si rigoare. Si te vei freca cu matematica, chimia, biologia, statistica, medicina legala, informatica etc. etc.
Daca intr-adevar este ceea ce-ti doresti, trebuie sa fii un as la liceu. Concentreaza-te pe asta mai intai ca numele facultatii din Anglia e mai putin important. Si inca ceva... Criminalistul nu poarta arma si nu aresteaza pe nimeni. Sta mai mult prin laborator...
De ce sa te duci in Anglia ca sa inveti sa prinzi hoti in Romania? Cred ca sunt foarte bune si Academiile de politie romanesti.Mai ales ca in criminalistica mai importante decat teoriile sunt intuitia si inteligenta.Cunosc personal un procuror care e intesat de teorii de tot felul, dar a trebuit sa renunte la meserie, cand, pus in fata faptelor s-a dovedit ca n-are nici cel mai mic instinct de anchetator si a trebuit sa renunte. Dar daca vrei cu tot dinadinsul o universitate din Anglia, vezi ca gasesti pe internet adresa Univesitatii din Aberdeen, Scotia, care mi s-a parut a avea una dintre cele mai generoase liste de profiluri si ofera si nenumarate burse pentru toti tinerii din UE.
Mai bine te duci la facultatea Alexandru I. Cuza din Bucuresti si te inscrii acolo pentru criminalistica, eu asa voi face cand voi termina clasa a 12-a, tot la criminalistica vreau sa dau.
Daca te referi la numele facultatii, normal ar fi academia de politie(desigur, denumirea in engleza).