Nu e simplu
sunt multe conditii
in Europa se poate lucra daca ai contract de munca semnat cu o firma
pentru a fi angajat de firma si deci a asemna un contract, firma iti cere sa ai asigurare de sanatate in tara respectiva, pentru a avea asigurare iti trebuie domiciliu, pentru a avea domiciliu iti trebuie sa arati ca esti angajat de minim 3 luni si sa arati fluturasul, plus alte conditii pentru inchiriere
chiria pe o luna pentru un apartament mic, chiar garsoniera este foarte scumpa
trebuie sa cunosti limba perfect si sa ai experienta intr-un domeniu pe care l-ai studiat deja sau ai lucrat deja cativa ani
plus altele si altele, cel mai simplu e sa cauti de lucru in Romania
in nici un caz sa nu pleci in strainatate fara un contract semnat inainte de plecarea din Romania
daca pleci ai grija de tine, nu avea incredere in nimeni
Cei care pleaca la munca in straini nu isi mai gasesc locul, nu vor mai fi bine nici aici si nici acolo, vor oscila incontinuu intre vechea si noua tara, este foarte greu, nu e doar o avetura de o luna doua
ce experienta ai?
in ce domeniu?
ce vechime?
ce limbi straine stapanesti?
daca nu ai un plan bine pus la punct nu pleca si cauta de lucru in Romania, cineva care este capabil sa lucreze in strainatate este OBLIGATORIU capabil sa gaseasca si in Romania
parerea mea
Depinde in ce tara vrei sa mergi pentru inceput iti recomand Italia in nord(e si limba mai usoara) se castiga mai bine si ca pentru inceput cauta o zona turistica aproape de mare sau vreun lac gen Como sau Lago din Garda unde din luna mai se incepe munk si toti angajeaza pe banada rulanta daca nu stii limba si nu prea le ai cu munca un spalator de vase sau ajutor de bucatarie de ospatar castiga 1200 cu acte si nu te procupa ca nu ai documente iti trebui pentru angajare doar codice fiscale care le poti face pe internet cauta pe google si buletinul de Romania si cauta locurile de munca unde iti ofera si cazare si masa si nu ai nevoie f. mare de bani ca sa pleci acum depinde de tine iar pe viitor inveti limba si iti cauti ce vrei u sa muncesti iti recomand si un site http://public.agenzialavoro.tine.it/bachecalavoro/ are locuri de munca in fiecare zi... sper ca ti-a fost de folos iti las id meu de msg pentru alte intrebari andrei_damoc@yahoo.com
Eu as vrea sa lucrez si in Romania dar aici nu e nimic de lucru... tara asta se duce naibi pe zi ce trece mai mult
sorinaa0 întreabă: