Bună. Sunt absolvent.
Facultatea durează 3 ani, nu e grea dacă ai creier și se presupune că ai, dacă vrei să influențezi gândirea altora.
Materia mai grea e statistica, acolo cad mulți. Eu unul am excelat, îmi plac procentele, ce să zic. Nu e matematică!
Informația mai relevantă este că pentru a deveni psiholog, facultatea este doar primul pas. Eu am diploma și atât.
După noua lege, masterul sau o pregătire suplimentară sunt necesare de asemenea, iar dacă la master la stat mai poți prinde ceva ieftin, pregătirea în școli private de psihoterapie, cum e cea Experențială ( cea mai completă, după părerea mea) costă fenomenal de mult pentru nivelul țării noastre.
Apoi, trebuie să stai în supervizare o vreme, ani. Iar asta costă, pentru că nu îți dă nimeni clienții lui pe gratis.
Abia apoi poți lucra pe cont propriu, dar trebuie să obții un număr de credite, anual. Pregătire continuă, care din nou, costă.
Cea mai ieftină variantă este să mergi pe psihologie școlară sau psihopedagogie (copii obișnuiți, sau copii cu deficiențe)
Pentru psihologie școlară, musai trebuie să faci DPPPD, Modul de pregătire al cadrelor didactice, apoi predai la început educație civică sau ce se mai predă acum, până te titularizezi pentru liceu, și poți începe să predai logică și psihologie. În tot timpul ăsta, ai material pe care să înveți, adică o școală întreagă de copii, pe care să aplici teste, să faci experimente și să faci terapie la cabinetul școlar. Toate astea te ajută să îți obții creditele participând la workshopuri sau publicând studii, fără să plătești, și să îți creezi un renume dacă le faci bine.
E un drum lung și anevoios dacă nu ai bani. Dacă ai bani, e ușor. Deschizi un cabinet al tău. plătești psihologi să te recomande clienților care nu au nevoie de cine știe ce terapie complicată, și dai înainte.
Orice alegi, succes!
Poți sa fi psihoterapeut și fără psihologie. Poți spre exemplu sa studiezi dreptul și sa faci master in psihoterapie. Cunosc un avocat care este și psihoterapeut și sunt mulți in țara.
Cduncfujndf întreabă:
Anonim240 întreabă: