Să ajungi e una, să te menții e alta. În principiu, cam la toate facultățile de automatică și calculatoare se dă examen de admitere din matematică sau informatică, dar e posibil să găsești și facultăți la care să poți intra pe baza unor alte criterii. În principiu, la facultate ți se va preda toată matematica de care ai nevoie și pe care nu ai făcut-o la profilul tău, dar în practică lucrurile pot sta diferit. Cu siguranță, poți recupera, dar nu va fi ușor.
Da, este nevoie de matamatica avansata, fiindca nu se poate face programare si inginerie automatica fara matematica.
Sincer să fiu... În toate programele și fișierele de programe in diferite limbaje precum LUA, Java, JavaScript, C chiar, prin care m-am uitat din zbor, nu prea am vazut multa matematică, eu cred că trebuie mai mult să-ți meargă logica. Adica la profil real faci "exerciții" in C++ cu MATEMATICĂ, cu diferitr operații matematice reprezentate în calculator( cum să explic, cumva să faci calculatorul sa lucreze pentru tine). Asta ar fi cam singurul loc unde vad matematica in programare. Poate gresesc, luminati-ma
Da pentru programare trebuie sa stii matematica. In primul rand pentru ca matematica iti creeaza un mod de gandire analitic.
Daca tu crezi ca in industrie se fac doar exercitii ca la scoala... te inseli amarnic. Sunt o groaza de ramuri ale programarii prin care si robotica in care implementezi formule pe paine. Programare in industrie nu se rezuma la exercitii pe care le faci tu la scoala.
Era destul de logic, normal că nu se dau exerciții de la școală. Cred că m-am făcut înțeles greșit. Oricum, sper să mă descurc și așa.
Am programatori si softisti care lucreaza pentru mine si toti imi spun ca au nevoie de matametica serioasa, de formule matematice sa stie sa le aplice ca sa scrie cod, ca sa programeze desene, cadre, deschideri, interactiuni in pagini, mutari, samd.
De ce iti doresti robotica? Sa ne dezumanizam? Sa credem ca suntem inteligenti in ochii celorlalti sau in oglinda cand ne privim?
Sa nu mai fim capabili sa facem nimic fara telefon sau alte aparaturi chiar umanoizi - roboti?
Sa nu mai stim sa privim la cer, sa mancam o leguma, un fruct, sa nu fim capabili de a mai face lucruri simple precum curatenia, gradinaritul etc?
Depinde cum privim lucrurile. Noi avem libertatea de a pune o limită robotilor in asa fel incat ei sa fie capabili sa realizeze doar task-uri dificile precum sunt in fabrici, in constructii etc, adica in locurile in care munca pe care ar face-o omul ar fi riscanta si periculoasa. Un robot bine construit nu ar pati multe.