| PVAAVU a întrebat:

Asta e o întrebare pentru cei care au terminat o facultate de chimie (licență). Doar voi PUTEȚI ȘTI cum stă treaba la facultate. Restul nu știți, doar vă dați cu părerea. Pe mine nu mă interesează ce CREDEȚI ci ce ȘTIȚI, așa că dacă îmi spuneți ce știți, trebuie să vă argumentați poziția.
Am o fostă colegă din liceu care a terminat facultatea de chimie. Mi-a spus că:
1. Nu e mult de învățat. E adevărat? Câte pagini/ diapozitive sunt de învățat, în medie, la fiecare curs? Știu că mult sau puțin e subiectiv așa că vreau să-mi spuneți câte pagini și diapozitive sunt de învățat. După aceea, dacă e mult sau puțin, trag eu concluzia. Dacă mi se pare puțin, vreau să fac facultatea asta.
2. Se face mai mult fizică și matematică decât chimie. E adevărat? Majoritatea noțiunilor sunt de chimie, fizică sau matematică? Și nu mă luați cu chestii de gen „e facultate de chimie, cum să se facă mai mult fizică și matematică?". În teorie, da, e mai mult chimie, dar eu vreau să știu cum stă treaba în practică. Și eu am făcut 4 ani de farmacie și acolo teoria și practica nu se împacă - se fac mai mult laboratoare decât lucru cu pacientul și cu toate astea se spune că farmacistul e făcut mai mult pentru farmacie decât pentru laborator. În teorie, da, așa e, dar practica spune altceva. Din cauza asta circulă și mituri pe la facultatea de farmacie cum că preferă chimist și biolog în loc de farmacist în laborator pentru că îi plătește mai ieftin.
Tot despre farmacie se spune că baza e chimia, dar nu este deloc așa: în primii doi ani faci multă chimie, 6 ramuri, câte două-trei semestre, fiecare are multe credite și multe ore, dar în ultimii trei ani faci științe farmaceutice, care se bazează pe biologie, nu pe chimie, majoritatea termenilor fiind medicali și farmaceutici, biologici, nu chimici. Iar la limba străină nu faci termeni chimici, faci termeni farmaceutici, medicali.
Dacă răspundeți, să îmi spuneți unde ați terminat.

4 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Întotdeauna este o idee foarte bună ca atunci când ceri ajutor să folosești un ton agresiv pentru cei care-ți citesc întrebarea.

Expresii de genul "Restul nu știți, doar vă dați cu părerea" sau "Pe mine nu mă interesează ce CREDEȚI ci ce ȘTIȚI" îți vor garanta foarte multe răspunsuri de calitate.

Ah, nu ai primit niciun alt răspuns în ultimele trei ore? Mă întreb de ce...

| PVAAVU explică (pentru johnnny123):

Nu este agresivitate decât pentru ignoranții care în discuții caută să aibă dreptate în loc să caute adevărul. Afirmațiile mele sunt agresive? Cer informații exacte de la oameni cu experiență de student la chimie. Ce e așa agresiv în asta?

| johnnny123 a răspuns (pentru PVAAVU):

Ți-am explicat foarte clar: Tonul este agresiv în mod complet gratuit, ceea ce-i demotivează să te ajute și pe oamenii care ar fi fost în măsură să-ți răspundă.

Imaginează-ți că vine unul la tine pe stradă și te întreabă "Cât e ceasul?", dar apoi adaugă "Dar dacă ești un amărât fără ceas nu te obosi să-mi răspunzi că nu mă interesează opinia ta." I-ai spune cât e ceasul?

| Furnicuta000 a răspuns:

Dar tu stii ca nu o sa-ti raspunda nimeni la prima intrebare pentru ca nu a numarat nimeni cate pagini are un curs laughing
Fiecare profesor are cursul lui care variaza intre 50 si 200 de slide-uri.
Si da, se fac mai multe materii din celelalte stiinte exacte decat chimie propriu zisa pentru ca trebuie sa ai o baza. Eu as zice ca cele mai nenorocite materii din facultatea aia sunt fizica si chimia organica dar la tine nu se pune problema pentru ca ai 4 ani de farmacie si ai mancat chimie organica pe paine.