| George079363 a întrebat:

Buna,Am 16 ani si as dori sa urmez o cariera la jandarmerie iar ulterior la mascați.Eu am 175 cm înălțime si 76 kg.Este o problema inaltimea mea? Pot Ajunge jandarm cu 175 cm înălțime? Multumesc frumos.

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ordinul 144/2017 al MAI: fără limită de vârstă și înălțime la admiterea în școlile de poliție, pompieri și jandarmi în schimb s-au băgat probe noi la testarea aptitudinilor fizice. Ordinul 144/2017 al MAI.
https://sanconfind.ro/......oceram.ro/
Ordinul 144/2017 al MAI: fără limită de vârstă și înălțime la admiterea în școlile de poliție, pompieri și jandarmi. Probe noi la testarea aptitudinilor fizice
- Social -
Ordinul 144/2017 al MAI: fără limită de vârstă și înălțime la admiterea în școlile de poliție, pompieri și jandarmi. Probe noi la testarea aptitudinilor fizice

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul 144/2017 al Ministerului Afacerilor Interne, act normativ care aduce multe modificări în ceea ce privește admiterea la școlile postliceale de poliție, pompieri și jandarmi, dar reglementează și angajările în sistem pe posturile vacante. Referitor la admitere, cele mai importante noutăți sunt cele legate de eliminarea limitelor de vârstă și înălțime, precum și cele privind probele fizice (eliminatorii) pe care le au de susținut candidații.

Concret, iată condițiile generale și condițiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidați.

Condițiile legale de recrutare a candidaților:
a) să aibă cetățenia română și domiciliul în România;
b) să cunoască limba română, scris și vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exercițiu;
d) să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
f) să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist;
h) să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea;
i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni;
j) să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k) să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Criteriile specifice pentru recrutarea candidaților la examenele de admitere în instituțiile de învățământ sunt următoarele:
a) să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară (criteriu care nu se aplică pentru rechemarea în activitate în cadrul IGSU sau în cadrul unităților subordonate acestuia);
b) să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9, 00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
c) să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ.

Admiterea va consta, ca de obicei, în probe eliminatorii (medicală și fizică) și o probă scrisă, sub formă de test grilă, la limba română și o limbă străină.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Da. Poti ajunge jandarm indiferent de inaltime, atata timp cat poti trece probele de admitere. Acolo poti intampina probleme insa cunosc cazuri in care concurentii si-au luat adidasi cu talpa mai inalta.

| George079363 explică (pentru IL0VEDINER0):

Buna,spui ca s-ar putea sa am probleme la probele de admitere? Din ce cauza crezi asta? Din ce am vazut eu nu e relevanta inaltimea cand vine vorba de probele fizice.