| anutzzaa a întrebat:

Am 26 ani si lucrez ca educatoare de 5 ani. M-am cam saturat de aceasta profesie din cauza gradinitelor supraaglomerate, multi copii la grupa, stres mare, etc. Pe scurt, nu imi place si nu prea mi-a placut de la inceput dar am ales aceasta profesie la influenta mamei mele.Ma gandeam la toamna sa ma inscriu la o scoala de asistente medicale, mi-ar place sa ajut oamenii aflati in suferinta, imi place sa fiu de ajutor cu adevarat cuiva, mi se pare ca este o meserie frumoasa, stiu ca se spune ca este o meserie grea, daca lucrezi in spital, dar cred ca este si foarte frumos. Voi ce parere aveti?

4 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Dupa alti 5 ani vei spune ca spitalele sunt aglomerate ca te-ai facut asistenta de conjuctura bla bla bla, pai ca educatoare nu ajuti copiii sa se formeze daca tot dai toaca ca vrei sa faci bine? Draga o meserie nu se face cand "dar cred ca este si foarte frumos" ci se face cand ai pasiunea ei, la-so balta.

| anutzzaa explică:

@Marry, cand m-a indemnat mama sa aleg profesia aceasta aveam 14 ani, nu 21! Fa un un calcul matematic de cls a IV-a. Liceu pedagogic 14-18 ani, facultate 18-21 ani. Tu iti inchipui ca poti deveni educatoare titulara asa peste noapte fara nicio pregatire de specialitate?

| maryy a răspuns:

Daca spui ca ai 26 de ani si ca esti educatoare de 5 ani, inseamna ca aveai cam 21 de ani cand te-a indemnat mama ta sa fi educatoare.La aceea varsta trebuie sa o asculti pe mama ce meserie vrea ea sa ai? Sau iti alegi o meserie care ti se potriveste tie, dar si personalitaii tale? Aici ai gresit, pentru ca trebuia de la inceput sa-i spui mamei tale ca esti deja mare si ca poti lua anumite decizii si singura.Acum gandeste-te bine,cum si la gradinite e super aglomerat si tipete de copii,sa stii ca nici ca asistenta medicala nu e foarte diferit,e si mult de munca,stres, oboseala, mai multe care se acumeleaza mai repede decat in 5 ani de educatoare.Eu zic ca ar trebui sa-ti alegi o meserie potrivita pentru tine si chiar daca e grea si cu multa oboseala SA-TI PLACA TIE in mod special.Bafta!

| maryy a răspuns:

Bun,ai dreptate! Dar recunoaste si tu ca nu mama munceste in locul tau! Adica lasand la o parte faptul ca e important si sfatul mamei si ca te-a sprijinit, in viata mai trebuie sa iei si tu anumite decizii si singura cum ar fi meseria pe care ai vrea sa o ai. Daca tie iti place asistenta medicala nu mai asculta ce iti spun si ceilalti si inscriete! La varsta asta nu cred ca mai trebuie sa intrebi pe altcineva daca trebuie sau nu sa fi asistenta medicala.Nu spun cu rautate, dar este un sfat si e realitatea! Daca tie iti place inscrie-te si daca o sa-ti placa mai tarziu si alta meserie mergi mai departe si asculta-ti inima si dorintele.Succes!