Scoala este scumpa, iar daca nu respecti contractul sau renunti, atunci trebuie sa platesti scolarizarea.
Deci: gandeste intai, daca-ti merita!
Dă mai intai admitere la scoala de politie si daca nu intri, te inscrii la posticeală.
Asa scapi de problema care te framanta.
Iti spun eu care am trecut recent printr-o scoala postliceala: la FEG taxa de scolarizare nu e mare, ba chiar cred ca e cea mai mica din Bucuresti, cred ca s-a facut vreo 5000 lei dar oricum nu e mare ca la alte scoli unde dai si 8000 lei pe an. Cand te inscrii platesti taxa de inscriere cateva sute de lei si o parte din taxa de pe acel an. Cand incepe scoala in septembrie o sa te puna sa semnezi un contract de scolarizare pe un an. Tu anul ala daca te retragi esti obligat sa platesti taxa pe tot anul (sa zicem ca e 5000 lei), nu conteaza ca nu te duci, esti obligat sa platesti pentru ca altfel ei au voie sa te dea in judecata sa-si recupereze banii. Anul viitor se semneaza un alt contract si tot asa. Daca cumva (desi ar trebui sa fie ilegal, un abuz, dar se poate intampla), te pune sa semnezi un contract pe 3 ani atunci desigur ca va trebui sa platesti 3 ani se scolarizare (sa zicem 15.000 lei) chiar daca te retragi. Dar nu am auzit pe nimeni sa faca contract pe 3 ani, era doar asa o avertizare pentru tine, sa nu semnezi asa ceva in caz ca te pune. Deci fii atent ce semnezi si o sa fie ok
Pe de alta parte, la scoala de politie e problema
Acolo daca te inscrii semnezi ca o sa fii cativa ani in sistem, cred ca 10 sau ceva de genul. Tu daca faci scoala sa zicem jumatate si apoi renunti te pune sa platesti o suma destul de mare. La fel si daca termini scoala si lucrezi doar 2 ani si apoi te retragi. E o fata care a facut academia de politie, a aparut la tv pe la pro tv la nu stiu ce emisiune, a terminat facultatea si a trebuit sa plateasca 5000 euro pentru ca nu a vrut sa ramana in sistem
Sună la școlile postliceale, sau unde vrei sa mergi, și întreabă acolo. Cu siguranță acolo vor putea să te lămurească cu un raspuns 100% sigur la toate întrebările tale... Sau altă variantă ar fi sa mergi acolo la secretariat sa întrebi direct.
Simplu, nu te inscrie, nu are rost sa "faci scoala" un an, sa platesti si pentru acel an... nu castigi atat de multe informatii precum crezi.
Concentreaza-te pe ce iti place, pe intrarea la politie.