Buna...Eu sunt la mate-info si pot sa spun ca e cel mai greu profil dintre toate :d Intr-adevar se pune mult accent pe matematica dar nu numai. La mine in liceu, de exemplu, la mate-info trebuie sa stii de toate. Daca ne dau mult de invatat si la romana sau la limbi straine si noi zicem ca nu suntem la filologie, profesorii ne spun ca romana trebuie sa stim, ca doar de aia suntem romani, iar limbile straine ne vor ajuta mai departe.
Sincer, depinde si de liceu si de profesori. Unii sunt mai indulgenti altii mai severi, unii iti cer mai putin, altii mai mult.
Si inca ceva... daca nu vrei sa continui cu filologia mai departe (adica la facultate) nu te sfatuiesc sa te duci acolo pentru ca nu prea ai ce sa faci cu filologia. Iti va fi greu daca vrei sa dai la medicina, finante-banci...la facultati reala pentru ca la filologie din clasa a 11 a nu se mai face nicio materie reala, precum matematica, chimia, fizica sau biologie.
Ar fi indicat sa discuti cu parintii tai si ei sa iti explice ce si cum e la fiecare profil, ce se intampla acolo, ce poti face mai departe. Sau mai poti discuta cu elevi de liceu de la diferite profile, poate ai prieteni la liceul unde vrei sa mergi si sa ii intrebi cum e si cum se comporta profesorii.
O zi buna :*
La stiinte sociale e mult mai bine decat la filologie.Nici la mate info nu e cine stie ce, nu toti care se duc la mate sau filo stiu ce vor sa faca mai departe.Depinde de ce iti doresti tu, si eu ma gandesc anul acesta sa dau la stiinte sociale/stiinte ale naturii.sunt cat de cat, iar daca te razgandesti nu e chiar asa de greu, nu toti care lucreaza astazi au facut un liceu adecvat cu locul de munca.Mai devreme sau mai tarziu va trebui sa te pregatesti pentru un serviciu.nu e neaparat nevoie sa te hotarasti din parerile altora, tu fa ce iti place si ce vrei. oricum in Romania mai multi prosti au noroc.
Eu zic sa alegi ce profil vrei, eu sunt la filologie si crede-ma ca dupa liceu ai multe optiuni, conteaza ce-ti place sa faci si ce-ti doresti, mai bine este sa ti cont de tine nu de parerile altora.succes cu alesul profilului
sorinaa0 întreabă: