| Jozefina a întrebat:

am si eu o problema ca fiecare practic care termina clasa 12 si nustie unde sa o apuce.eu iat idee nu am, nu stiu ce fel de om sunt eu, am media 7 si ceva dar nu iubesc nici un obiect la maxim si nici nu ma pricep in nici unul super bine, pe toate le fac cu forta ca cere scoala, deja urasc scoala(ca toti altii). M-am gindit sa fac facultatea de psihologie dar dupa asta nu vad unde as putea gasi un serviciu bine platit... da mi-a venit in cap ca nu fac facultatea ci sa fac cursuri de cev si sa deschid ceva si sa muncesc pe profesia mea... da nu stiu ce, oare numai eu sunt asa de neindeminatika si nu stiu ce profesie vreau, nu stiu ce imi place? ma ajutati si pe mine plzzz daca puteti cu un sfat ceva.

Răspuns Câştigător
| MariPunk a răspuns:

De exemplu, daca vrei sa urmezi un curs imediat dupa liceu si sa renunti la facultate ai putea opta spre insotitorii de bord care sunt foarte bine platiti, iar cursul dureaza in jur de 40 de zile, chiar mai putin. Sunt multe avanaje la aceasta meserie. Cheia este sa stapanesti engleza, la restul probelor nu cred ca e prea greu. Sper ca ti-am fost de ajutor.

3 răspunsuri:
| Shammal a răspuns:

Nu esti singura si eu dupa liceu am dat la fac mate-info profil informatica pentru ca imi placea dar nu stiam bine am facut 1 an am renuntat, am mai facut un an dar in alt oras am renuntat pentru ca mi-am schimbat viziunea si acum sunt la facultatea de stiinte socio-umane profil relatii internationale si studii europene anul 2 si incepe sa ma plictiseasca big grin vroiam la filosofie dar nu s-a facut ca au fost putini; nici eu nu sunt prea hotarat in cea ce vreau sa fac

| s3my a răspuns:

Jozefina, recomandarea mea e sa te duci la cabinetul psihologic / de consiliere al liceului la care inveti. Consilierea pe plan educational / consilierea in cariera, sunt gratuite.

Daca nu merge, lasa-mi un privat cu un mail ceva si discutam mai multe. ( nu e o intrebare la care sa raspunzi cu una cu doua => e dificil aici )

| Jozefina explică:

Shamal-tu macar esti baiat si e normal la baieti asta,, da eu ca fata cam imi este rusine ca am ajuns la 19 ani fara sa stiu ce imi place... s3my-crezi ca psihologul scoli poate ajuta? o sa incerc si acolo.