Buna, cunosc sentimentul. Eu termin acum masterul la psihologie si ma simt cam la fel, dar nu este cazul sa disperam. Nu stiu exact cum sta treaba la Litere, dar iti dau o idee poate te ajuta. Eu m-am anjagat de cand am terminat facultatea la o librarie si imi place ceea ce fac, chiar daca salariul e foarte mic. Ai putea incerca si tu, eventual la una mai mare gen Carturesti, unde ai sansa sa cunosti si multi oameni interesanti. Depinde ce specializare ai facut, dar ai putea sa faci traduceri sau sa incerci sa dai meditatii. Daca nu ai facut in facultate, poti sa te apuci de invatat una sau doua limbi mai putin comune la noi, de exemplu portugheza. Si in cele din urma, ai putea fi profesoara de limba romana, e frumos sa ii inveti pe copii sa se exprime corect si ai putea face pregatire, ceea ce este o sursa foarte buna de venit. Nu fi descurajata, sigur se va gasi ceva si pentru tine pana la urma.
Ca impresie, din ceea ce ai scris aici, mie mi se pare ca este mult si o chestiune de atitudine, de felul in care interpretezi tu poate refuzul unora sau oferta care ti s-a facut. Este foarte dificil in ziua de astazi sa te angajezi pe un post bun si din domeniul tau de specializare, mai ales ca proaspat absolvent! Multi se confrunta cu aceeasi problema, nu esti singura. Poti face destul in viata si fara facultate daca ai spirit de afacerist sau cursuri de calificare - cu atat mai mult ca ai si o facultate! Deja este ceva, indiferent de specializare. Stiu ca trece timpul si daca nu iti gasesti un serviciu pare ca degeaba ti-ai facut facultatea, totusi gandeste-te si ce ai invatat si ce poti face. Sunt posturi care cer doar sa ai licenta, indiferent ce facultate ai facut, deci o varianta ar fi sa cauti orice pentru inceput. Cu Facultatea de litere ai putea fi profesor de romana daca ai si modulul psihopedagogic. Nu stiu detalii, dar stiu ca se dau concursuri pentru posturi de profesor din cand in cand, te poti interesa. Poate te-ar ajuta sa faci un masterat, poate si un doctorat ca sa poti profesa in domeniul tau, pana atunci gandeste-te practic ce anume stii tu sa faci si pe ce post ai putea sa iti folosesti acele abilitati. Si limbile straine constituie un avantaj. Am vazut ca in ultimul timp se cauta persoane pentru posturi de content writer - sa scrii articole pe internet - ceea ce ar putea fi un inceput, e drept nu este un ideal in cariera insa iti poti folosi cunostintele si iti faci un portofoliu daca produci continut de calitate. Mai incearca sa iti amintesti, cand ai ales facultatea, ce sperai sa faci in viitor? Este ceva realizabil acum sau poate ai nevoie de timp, experienta in munca si mai multa specializare in domeniu ca sa iti implinesti visul? si daca nu ai un "vis", e in regula, esti tanara, este o optiune inclusiv sa faci o a doua facultate daca vrei sau sa incepi cu posturi mai putin importante si apoi sa gasesti ceva mai bun.
Uite aici si o lista de optiuni pentru absolventii de litere din care te poti inspira: http://www.studentie.ro/......42-a-54709
creator0509 întreabă:
noname2021 întreabă:
anonim_4396 întreabă: