| LoryM22 a întrebat:

Am terminat liceul-profil uman, nu m-am informat cum trebuie de la inceput, m-am dus la drept pentru ca nu vreau la litere, insa nu ma atrage, sunt in primul an si m-am saturat ca la examene sa invat fortat doar ca sa nu am restante, dupa examene nu mai stiu nimic, este tare obositor.Nici nu stiu ce sa fac, as vrea sa renunt la drept cu toate ca am facut aproape un an, as vrea o facultate care sa imi ofere mai multe sanse de angajare.Imi place pictura, regie(am multe idei si imaginatie), teatrul-film, insa nu am baza ca nu am avut in oras la mine liceu de profil si mi-ar fi foarte greu, nu stiu ce sa fac.As vrea o facultate care sa-mi ofere un loc de munca stabil si sa lucrez la birou, sa vin cu idei noi, sa lucrez la pc si sa nu ma plictisesc sa fac mai multe lucruri, diferite, la drept deja m-am plictisit, si am obosit, nu stiu ce sa fac daca renunt la acest an vreau macar dupa cateva luni sa merg la o facultate si acolo s araman sa nu renunt si la ea. M-am gandit la ASE dar nu stiu care din specializari este mai buna pentru mine daca tot am terminat umanul.Va rog sa ma ajutati cu cate un sfat.Multumesc.

Răspuns Câştigător
eileen
| eileen a răspuns:

Eu iti recomand sa renunti la aceasta facultate, mai ales ca esti in primul an si poti da la Jurnalism, este foarte bine ca ai terminat uman, te va ajuta mult. La aceasta facultate vei face si TV, Radio, Publicitate, si multe alte subiecte interesante care sigur te vor motiva si iti vor asigura un job pe masura ta. Succes.

5 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Intre ceea ce iti place si ceea ce iti doresti e cam distanta. Iti plac pictura si teatrul, dar sa fii regizor nu inseamna sa stai la birou, cu un pc. Arta si banii, din pacate, nu prea merg mana in mana. Daca iti place sa scrii, iti recomand jurnalismul. La trusturile internationale de presa sunt salarii bune (peste 1500 lei) chiar si pentru incepatori.

Anna
| Anna a răspuns:

Si eu iti recomand jurnalismulhappy

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

ASE-ul se face cunoscand sau invatand multa matematica. La teatru - vezi ca poti vorbi cu cei care sunt studenti sau vor sa dea la facultate pe forumul
http://193.203.205.239/forum/viewforum.php?f=49
acolo ai si actorie si regie... apesi si dupa aceea intri sa vezi despre cursurile de pregatire...
Parerea mea este ca trebuie sa ai un real talent ca sa mergi la aceste facultati. Te poti interesa pe forum care sunt cerintele (asteptarile profesorilor la examen).
Daca nu=ti place facultatea aleasa trebuie sa te gandesti ca vei face meseria respectiva o viata si atunci chiar ca nu merita sa mai mergi...
Dar mai exista o varianta - cea in care sa poti trece de primul an, poate si putin din al doilea si apoi urmeaza sa inveti lucruri interesante, specializare care sa-ti placa. Teoria nu place nimanui - dar poate o sa-ti placa aplicatia. Oricum trebuie sa te gandesti ca daca termini dreptul vei avea de invatat toate noile legi aparute, trebuie sa tii evidenta lor (in domeniul in care vei lucra, sau aproape toate in cazul in care esti avocat sau judecator). Mai exista si posibilitatea sa nu-ti gasesti servici pentru ca sunt foarte multi care au terminat deja dreptul si nu au loc de munca. Daca iti place lectura si ai o minte analitica si organizata poti sa dai la Biblioteconomie -
vezi amanunte in articolul de mai jos
http://www.litereidd.ro/....../index.php
cauta pe net - Biblioteconomie si stiintele informarii - este sigur la Brasov, Sibiu si cred ca si in Bucuresti.
Sa stii ca nu e usor sa faci nici o facultate. Nu stiu ce sa iti mai scriu. Este greu sa-ti dau un sfat ca nu stim ce aptitudini ai in afara de dorinte.

| cely a răspuns:

CE SA CAUTI LA ASE FARA SA STII MATEMATICA? REORIENTEAZA-TE SA FACI CEVA CE ITI PLACE

| LoryM22 explică:

Dupa terminarea facultatii de Jurnalism in ce domenii poti sa profesezi, exemple daca se poate.Multumesc!