| anaabordea a întrebat:

Buna! As avea o nelamurire in legatura cu profilul de filolgie. Sunt clasa a 9-a si sunt foarte sigura ca nu suport informatica absolut deloc si cu atat mai putin chimia si nu ma pot numi un mare fan al matematicii desi ma descurc cumva. Am depus cerere la filologie de curand pentru ca nu mai pot suporta informatica si este foarte greu pentru mine sa sustin lectiile si cursurile de informatica fiindca nu sunt domeniul meu. In schimb, am o pasiune enorma pentru desen si arta si toate ramurile acestea. VREAU SA DEVIN ARHITECT in viitor si sunt foarte sigura ca voi alege aceasta latura ca meserie dupa liceu. Nu merg la un profil de arte pentru simplu fapt ca in orasul in care ma aflu liceul cu acea specializare este foarte slab si media la bac este foarte mica pe scoala.
Intrebarea mea este: Ma va impiedica filologia bilingv in a-mi urma visul de a deveni arhitect?
Din cate stiu admiterea la arhitectura nu se da din matematica, ci doar din desen, iar mate se face doar in primul an de facultate.
De asemenea ma gandesc sa fac facultatea (de arhitectura) in afara, spre exemplu Oalnda sau Danemarca.
Ma va impiedica filologia? Singurul lucru pe care il stiu e ca nu vreau sa raman la mate info si cu atat mai putin la stiinte intrucat nu ma impac cu chimia. (Sunt in schimb buna la romana, geogra si istorie)
Va rog ajutati-ma cu un raspuns, am nevoie de sfaturi!

7 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Dacă vrei să devii arhitect, cel mai bine ai rămâne la mate info.

Nu te va împiedica filologia din a deveni arhitect.

Dar arhitectura este un domeniu care are o latură extrem de tehnică pe lângă cea artistică. Este bine să ai o intuiție geometrică bine pusă la punct cât și una matematică și fizică. Nu strică nici chimia nici biologia.

Îți poți spune că industria arhitecturală se îndreaptă treptat dar sigur către automatizare. Foarte multe procese din metoda de a proiecta sunt treptat convertite în procese programabile. Dacă nu ai o bază matematică cât de cât ok ești ca un pește în afara apei.

Asta nu înseamnă că dacă urmezi profilul de filologie nu vei putea deveni arhitect, dar lipsa aptitudinilor din domeniul real o vei resimți foarte mult, și îți va ingreuna viața - ceea ce nu vrei să se întâmple fiindcă arhitectura este în sine extrem de grea.

Dacă într adevăr vrei să devii arhitect, sfatul meu sincer este să te străduiești acum să ți faci viața mai ușoară ulterior.

Mai mult. Te aș sfătui ca încă de pe acum să înveți programare, mergi să devii cât mai bună la geometria în spațiu.

Orice ai face îți doresc multă baftă!

| Eireann a răspuns:

Eu am terminat filologia si am mers apoi la o facultate de medicina. Din tot sufletul iti spun sa ramai la mate- info. Am facut meditatii si ore suplimentare de biologie, chime si fizica din clasa a10a - cand am pus piciorul in prag ca nu vreau jurnalism sau traducator - ce ma indemnau parintii mei.
Zici ca mate se face doar in primul an dar dupa aceea o sa o folosesti zilnic - nu doar geometria in spatiu. Asa am zis eu, ca am nevoie de chimie pentru admitere si primul an dar dupa aceea trebuia chimia aia la toate cursurile aproape. La fel o sa fie la tine si cu fizica - trebuie sa stii macar bazele altfel o sa iti fie mult mai greu. E o facultate grea, extrem de solicitanta si o sa vrei sa faci tot ce iti sta in putinta sa iti fie un pic mai usor. E greu la mate-info, te cred dar e cea mai buna varianta pentru ce vrei tu in viitor.

| Hyperion7 a răspuns:

Filologia nu te împiedică, dar o sa ai nevoie de meditații special pentru admitere, asta daca vrei sa intri mort copt acolo.

| Ka0ru a răspuns:

Nu poti sa fii arhitect fara matematica (geometrie) si fara fizica! In nici un caz!

| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun dar in cazul asta nu ai ce cauta la arhitectura, ca acolo se mananca matematica pe paine, in special geometria in spatiu, fizica si chimia, fiind obiecte extrem de importante, sa se calculze rezistenta materialelor din diverse materiale, ciment, aluminiu, beton, fier dur, rezistenta la torsiune, amestec de materiale fiecare calculandu-se compozitia chimica si rezistenta lor fizica samd.

Daca esti buna la romana, geografie si istorie atunci du-te pe jurnalism, sau facutatea de isortie ori geografie, nu pe cele unde matematica, fizica si chimiac sunt obiecte extremd e imporatnte fara d ecare nu s epoate face proiectare si arhitectura.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La arhitectura vei avea nevoie de multa multa matematica... va fi foarte greu venind de la un profil de filologie

| gabriela2201 a răspuns:

De ce sa mergi in strainatate pe timpurile acestea grele si sa nu studiezi in Romania? Oricum iti trebuie meditatii cu un arhitect sa te invete si sa iti corecteze desenele. Apuca-te de acest domeniu daca stii sigur ca te poti angaja in viitor, daca nu poti da meditatii si tot e bine. Eu sunt din Bucuresti si in 2008 in clasa. 11a o colega platea 300 de lei pentru 2 ore de meditatii la desen