Buna,
Camine exista, atat de fete cat si de baieti.
Baile sunt comune evident, pentru baie individuala optezi la facultati civile.in armata totul este la comun, lesne de inteles de ce; curatenia este si nu este, depinde de cum reusiti sa va intelegeti si sa va administrati "sectoarele"; in armata femeile de serviciu sunt in concediu...permanent
Proba sportiva are un traseu utilitar-aplicativ si o alergare de rezistenta.
Daca pana la ora la care ai adresat intrebarea ai 0 pregatire sau tinde spre 0, nu vreau sa te descurajez dar sunt slabe sanse sa treci vreuna din probe.
Nu e nevoie sa faci sport de performanta sau sa rupi ganterele/benzile de alergat prin sali de forta, insa trebuie sa iti obisnuiesti organismul cu efortul, treptat, pana reusesti sa deprinzi o rezistenta la acesta....lasand probele la o parte, dupa ce vei intra(daca vei intra) vei intelege ce glumite simpatice sunt aceste asa zise "probe" ...pentru un student militar alergarea e parte integranta din viata sa.
Cu cata vreme inainte sa incepi? hmm, pai macar 3-4 luni de pregatire ar trebui inainte de probe, +2/3 luni depinde de organismul tau. Daca intrebi ce exercitii sa faci avand in vedere ca la rezistenta esti "praf" pai nu ai altceva de facut decat sa alergi periodic, pe distante progresiv mai mari.Incepe prin a alerga indiferent de timpul scos, apoi poti incerca sa iti si cronometrezi timpul si sa il imbunatatesti.Repet : asta se face treptat, in luni de zile.
Este adevarat ca ai locul de munca asigurat, MApN-ul nu scoate decat atatea locuri cat are nevoie, deci nu ai de ce sa iti faci griji in privinta asta.
Nu poti fi repartizata chiar "oriunde" pentru ca odata ajunsa acolo va trebui sa iti alegi o "arma" = specializare. In functie de arma aleasa si locurile disponibile in momentul terminarii facultatii poti sa iti alegi unde sa activezi in functie de ordinea descrescatoare a mediilor.In concluzie, daca esti genul care se multumeste cu "sfantul 5" nu are rost sa iti faci mari sperante asupra locului unde vei fi repartizata.
Atmosfera este ca in orice bransa a armatei, una de camaraderie, colegii devin camarazi, asta pentru ca vei ajunge sa treci prin chestii grele alaturi de ei si vei invata ca vor fi momente cand doar cel de langa tine te poate ajuta; astfel e foarte important sa creezi o legatura puternica cu ei si sa fii mereu o persoana pro-activa.Armata nu este pentru melancolici, timizi, pasivi.
La inceput toata lumea e noua pentru toata lumea, dar daca vrei sa te adaptezi mai usor, cauta colegi/colege de pe la liceele militare; ei stiu cum e viata in camin militar si iti pot da sfaturi care sa te ajute sa te adaptezi mai repede.
Sfatul meu personal, daca vei intra, renunta la orice fel de inhibitie, te va ajuta mult, in primul rand psihic.
Prima data cand am intrat la dusuri cu inca 15 insi (simultan) erau colegi care faceau dus in lenjerie de rusine sau unii care ramaneau la urma de tot ca sa nu ii vada nimeni; asta e doar un exemplu(poate nu cel mai reusit) de pe vremea cand eram soldat, dar anumite aspecte se aplica si la academie.Acum nu te gandi ca vei face dus cu 10 fete simultan )
Exista separeuri, dar tot in aceeasi "incinta".
Mult succes,
Daca te mai pot ajuta cu ceva, da un mesaj
Te lamuresti singura cum este la 'fortele terestre" doar umarind filmul de prezentare : http://www.armyacademy.ro/prezentare_film.php
Asadar, dupa vizionare, chestiuni precum dormitoare si bai comune iti vor parea " floare la ureche"!
Cat priveste repartitia absolventilor acestia sunt obligati sa se prezinte la postul primit oriunde pe teritoriul Romaniei.
p.s. Viata de zi cu zi a unui student militar este diferita de cea a studentului civil sub toate aspectele --- filmul de prezentare si ghidul studentului la programul de studii ales(http://www.armyacademy.ro/ghiduri.php) te vor lamuri indeajuns!
Am vazut filmuletul inainte sa imi raspunzi si nu mi se pare nimic exagerat, inca neparandu-mi-se "floare la ureche" aceste aspecte. Pe langa asta, ultimul link nu poate fi deschis
EustacheTraista întreabă:
anonim_4396 întreabă:
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: