Nu conteaza liceul ori facultatea. Trebuie sa ai talent, sa stii carte, sa stii sa vorbesti corect romaneste ( sau poate ca nu...), sa stii o limba straina, sa fii ambitios si perseverent.
Daca te apuci si citesti ceva-urile crainicilor/ jurnalistilor, vei vedea ca nu toti au facultati de profil la baza.
Fisa postului ti-o vor da dupa ce te angajezi, n-are rost sa te stresezi acum, oricum variaza in functie de locul de munca.
Bună.
Facultatea de jurnalism. Fișa postului o poți cere la o redacție de televiziune, la secretariat.
Pa, pa.
Uneori ai nevoie de ambitie si perseverenta. Si sa iti dorestin tare de tot. Probabil ca poti incepe cu jurnalismul. Succes!
Ei bine, ca sa ajungi jurnalist ai nevoie de un liceu la profil FILOLOGIE.Fisa postului nu o am, dar depinde, nu trebuie neaparat o facultate. Fundita?
Terminati mai cu prostiile. Sunt jurnalist si profesez de trei ani. Totul e sa incepi de jos. Eu am inceput sa scriu cateva randuri intr-un ziar si acum am emisiuni la televiziuni locale si in plus sunt si reporter. Draga mea, daca te atrage aceasta meserie nu ai nevoie de o facultate de profil. Eu de exemplu am vrut sa ma inscriu la jurnalism si mi-a zis redactorul sef din acea vreme sa nu fac prostia asta pentru ca daca se intampla ceva si nu mai pot profesa ca si jurnalist, greu pot sa merg altundeva, nefiind calificat. Asa ca am ales facultatea de CRP (Comunicare su Relatii Publice), de unde pot sa ma fac functiona public, PR, jurnalist, primar, director de institutii ale statului si asa mai departe...
dyadyanadya întreabă: