E un examen, nu un curs. Costa vreo 5 milioane dar este destul de greu de luat. Concursul se tine la Bucuresti si sunt anumite perioade cam de vreo 2 sau 3 ori pe an. Si da, este foarte bun pentru orice pentru ca se cauta limbi straine la greu, iar daca ai Cambridge-ul nu te mai verifica nimeni daca sti engleza sau nu.
Pot sa-ti mai dau niste detalii daca vrei. De exemplu sunt 5 probe una de gramatica, una la care trebuie sa faci un comentariu pe baza unor poze, una de ascultat o caseta si raspuns la niste intrebari si inca vreo doua tot in genul asta. Nu mai stiu exact ca sa fiu sincera.
http://www.britishcouncil.org/......bridge.htm
Oricum iti sigerez sa incerci niste meditatii cu un profesor care stie ce face pentru inceput. Apoi sa incerci. Succes!
Cambridge, e un examen asa cum a zis si Alexandra si e in mai multe variante incepator, mediu, avansat, si pe diferite domenii de actvitate. Din cate stiu eu se organizeaza examen si in Iasi de catre Britsh Council (incearca pe site-ul lor).
Partea mai proasta e ca examenul e valabil numai un anumit nr de ani (depinde de ce fel de cambridge ai ales). Si daca ai trecut de anii aia te ia si te verifica la engleza, am avut eu o colega la facultate care avea cambridge-ul deja dat si nici macar nu i-a fost echivalat examenul la engleza (si mentionez ca sunt la drept nu la litere).
Oricum daca ai posibilitatea sa-l dai, da-l ca nu iti strica sa mai o diploma in plus. Te poate ajuta in viitor sa mai castigi niste bani, meditatii la engleza pe timpul facultatii eventual.
Inainte sa mergi sa-l dai ia si fa niste meditatii cu un profesor oricat de multa engleza ai sti, si cumpara cartea cu exercitii pentru toate cele 5 probe (este o carte cu 2 3 casete nu mai stiu - o am si eu).
La ceea ce au spus cei doi comentatori de mai sus as adauga pretul: costa 520 ron (in dec anul trecut). de asemenea, un examen similar este si IELTS, in cele 2 variante (obisnuit si academic), care e ceva mai scump (650 ron am dat eu). mai multe detalii gasesti pe site-ul British Council
Nu e valabil doar cativa ani. cum spunea cineva de aici. e valabil toata viata :p. si stiu ce vorbesc. ca l-am luat anul trecut.. toefl`ul daca nu ma intesel.trebuie "re-luat". si da. e destul de bun. te mai scutesc de unele examinari. de unele cursuri pe la facultati. fel si fel . bafta!