Doar dacă distanța față de cel mai apropiat oraș, cu mașina nu depășește o oră. Dacă există în comună, sat, toate utilitățile esențiale: apă, canal, curent.
Altfel nu veți primi avizele necesare pentru funcționare de la nici o instituție, dar și faptului că nu veți putea onora comenzile la domiciliu dacă distanța este prea mare.
Dar, trebuie să existe și asfalt.
Dar, trebuie să angajați o firmă care vă poate crea un site de promovare.
Intai verifica-ti capacitatea de a onora comenzile: cronometreaza timpul dintre primirea comenzii telefonice (poate fi o ruda sau prieten, cu spirit critic) si servirea /livrarea mancarii cerute, dupa care cere punctarea calitatii mancarii si a serviciului in ansamblu.
Se vor face evaluari pentru minim 10 comenzi diferite.
Urmatoarea evaluare se va face prin servirea unui grup de minim 50 (preferabil 100 persoane sau peste), tip nunta, banchet etc, cu cel putin 3 feluri de mancare. Se va cere si evaluarea individuala a tuturor participantilor.
Daca primele doua incercari au punctajele cu media de peste 8, atunci poti incepe demersurile pentru autorizarea afacerii.
Daca obtii toate aprobarile si certificarile de la: Sanepid, Pompieri, Apa si canal, gunoi si ai bucatarie dotata dupa cerinta legii, atunci poti sa faci restaurantul.
in orice caz, cine crezi tu ca-ti vine la tara, sa manance la restaurant, cand este arhicunoscut ca taranii sunt destul de saraci si prefera sa-si gateasca singrui cate ceva, nu sa meraga zilnic la restuarnat.
Evident ca ideea ta ar prinde de minune in zonele bogate, unde turismul este frecventat si unde circula oameni cu bani, sau in cartiere bogate, unde oamenii isi permit sa nu gateasca si sa comande la la restaurant.
Fă-ți așa zisul plan de afacere, el iți răspunde la intrebarea ta nu noi, la plezneală, apreciind ce credem că ar fi sau n-ar fi
sorinaa0 întreabă: