| anonima3389 a întrebat:

As vrea sa stiu si eu ce presuoune un post de referent asistent la Serviciul registrul comerțului din cadrul Oficiului Registrul Comerțului si ce salariu este pentru inceput. In anunt scrie ca se cer studii medii cu diploma de bac, eu am diploma de licenta. Faptul ca se cer doar studii medii inseamna si un salariu mai mic? Si se poate avansa? Sa trebuie cumva pe un post la care se cer studii superioare? N-as vrea sa fiu toata viata incadrata pe un post cu studii medii totusi...rog sa raspunda cineva care chiar stie lucrurile acestea, nu asa din auzite. multumesc

3 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Astea sint posturi caldute cu dedicatie, stai calma ca nu te angajezi pe asa pozitie fara sa stii pe cine trebuie.

| Porcusorul a răspuns:

Nu stiu din ce oras esti, dar pentru un post intr-o institutie publica totul se rezuma la o singura intrebare: ai pe "cineva" in institutia aia? Daca raspunsul e nu, atunci iti pierzi vremea participand la concursul pentru ocuparea postului. Scoaterea postului la concurs e doar o formalitate pentru a-l ocupa "cine trebuie" in mod legal.

Ca fapt divers, salariile in institutiile publice sunt foarte mici. Pentru un post de debutant nu m-as astepta sa depaseasca 900 lei/luna. Dupa cateva luni poti sa ajungi functionar public cu acte in regula (daca nu cumva te incadreaza din start la personal contractual - in acest caz ignora ce urmeaza sa-ti spun), existand posibilitatea sa-ti mareasca salariul cu vreo 5-10%, iar dupa 2-3 ani sa dai examen pentru o treapta superioara; inca o marire de 5-10%.

| anonima3389 explică:

Nu am pe cineva, dar ma gândesc ca poate nu e peste tot vorba de cunoștințe. Nu ma deranjează sa am pentru început 900 lei, în orice domeniu se începe de jos...