| amela a întrebat:

Buna:* ce facultate sa urmez? sunt in anul1 la Drept da nu imi place si as dori sa dau la alta facultate. Ma descurc destul de bine la matematica, informatica, sport. app nu imi place sa tocesc sau sa invat mecanic, imi place sa invat din exemple din exercitii, logic.ma gandeam sa dua la tehica dentara da nu stiu daca o sa fac o alegere buna. va rog ajutati-ma spun-timi si mie ce sa aleg dau funda :*

4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Tocmai ca, fac. de drept nu presupune, asa cum afirmi, "invatatul mecanic"!--- la orice facultate, anul I, este un an de "introducere" in termenii si notiunile specialitatii ( la unele, chiar mai multi ani! ). Cand alegi sa faci o facultate criteriul cel mai important de alegere este " ce mi-ar placea sa fac in viata " sau " ce meserie mi-ar placea sa profesez o viata ". Din punctul meu de vedere, raportat la structura personalitatii mele, sa fiu tehnician dentar, m-as plictisi de atata rutina manuala facuta zilnic si asta, o viata!--- in schimb, ca avocat sau judecator, profesii care-mi solicita mai mult neuronii decat mainile, ar fi o optiune potrivita mie. In concluzie, cred ca, alegerea unei profesii este un proces de analiza strict personal--- nici o sugestie din afara ta nu poate da satisfactie dorintelor tale de viitor profesional. Tu alegi!

| AdelinaC a răspuns:

E foarte bine ca inveti logic,asta te va ajuta mult in viata.
Daca vrei sa medicina dentara sa stii ca e si acolo cate ceva de tocit(mai ales la fiziologie)dar mai mult notiunile de baza,dupa ce inveti ceva de inceput totul se leaga. Dupa mine ai putea sa dai la politehnica, la farmacie sau la mate-info, acum depinde si de tine.

| Quibblo a răspuns:

Eu cred ca poti la informatica, poti avea si o meserie sa castigi destul de bine, si eu voi da anul acesta la informatica.

| gabri05 a răspuns:

In primul rand ar fi o greseala sa alegi facultatea in functie de un raspuns de aici. Daca nu iti place, renunta. Si eu am fost la Inginerie, nu mi a placut, am venit la Drept si ma felicit pentru asta. Daca tocesti sau inveti mecanic dreptul vei fi mediocru in profesia pe care o vei avea.
Cum a zis si Alessia, gandeste-te f bine la ce ai vrea sa faci in viata si daca e nevoie du-te si la psiholog sau poti face sedinte de consiliere in alegerea carierei.