Mai bine gândește-te bine de tot ce ti-ar plăcea tie mai mult sa faci și te hotărăști la 1 lucru. Eu credeam ca vreau sa fiu profesoara de engleza, pana am ajuns in practica, si era deja prea târziu sa schimb ceva. Sunt educatoarea la gradinita privata dar facultatea mea nu este potrivita
Va fi greu sa mergi in paralel. Dupa cum ai spus mai ai ceva timp pana la decizie. Deci ai tiump sa observi si sa intelegi ceea ce iti place. Dar sa stii ca vei fi o persoana cu totul diferita la terminarea facultatii, mult mai matura. Ceea ce iti sugerez din experinta, este sa te gandesti ca faci o investitie de timp si efort personal pentru o meserie care se presupune o vei face pana la pensie.
Deci alege si cu gandul la intreaga perioada de activitate.
Succes!
Să faci două facultăți în paralel nu este recomandat. Volumul de studiu este preea mare, ca să poți face față serios la el. Dacă ai destulă pasiune pentru matematică, recomand asta.
Medic psihiatru că tot mai mulți au probleme, dar și psiholog e ok doar că psihologul nu e doctor.
Dacă ești pregătită să ai un salariu mic toată viața, go for it. Matematica sună mai bine că mai faci o meditație și îți ies banii de chirie... altfel nu-ți ajung.
Inttr-o lume utopică ti-aș spune să te faci educatoare, insă in realitatea in care trăim banii contează foarte mult. Așa că alegerea ar trebui să fie simplă. Alege cea mai bănoasă carieră
Ești o fire amuzantă și happy, dar și cu un caracter de fier? Ai aptitudini ușor de actor? Sau măcar te atrage zona asta a actoriei? Atunci ești perfectă pentru jobul de educator. Dacă nu, mai gândește-te pe partea cu educatorii. Un educator e 4 ore în picioare, oricât de faini și iubitori ți se vor părea copiii, ei au nevoie la baie, vei face de multe ori și munca îngrijitoarelor, mai ales dacă lucrezi la o creșă sau o grădi cu program prelungit, le vei ține lingura în mâini de multe ori, îi vei descheia și încheia la pantaloni, vei merge cu ei la baie, vor plânge cu zilele până se vor obișnui, cei de grupă mică, asta îți va fura din energie și va trebui să găsești mereu strategii, va trebui să fii mereu un soare, dacă e la program prelungit vei lucra și cu o colegă și dacă nu ești cea mai serviabilă sau cea mai de gașcă, dacă ești genul mai autoritară și ea, mai ales una cu experiență, vei intra în conflicte cu ea și va fi o atmosferă, nu tocmai ok. Tot ce-ți descriu aici este experiența mea din două săptămâni pe grădi. Așa am perceput-o, așa ți-o descriu. Eu una am fugit, nu mi-a plăcut. Dacă ție totuși îți place, atunci do it.
Cât de jobul de profă de mate, nu știu multe, dar îți pot spune din experiența mea ca învățătoare, mie, conform personalității mele, îmi place mai mult pe școală și munca de învățător decât cea de educator. E mai serioasă, poți găsi mai ușor strategii, când chiar nu te mai înțelegi cu elevii tăi, știu că nu sunt tocmai cele mai bune, dar în vremuri grele îi și mai ameninți, cu notele, la grădi nu poți face asta. Îi mai motivezi cu o excursie, cu puncte și note în plus dacă se implică și sunt atenți. Pe grădi te bazezi mai mult pe personalitatea și șarmul/carisma ta, actoria ta, de aceea îți spuneam la început de actorie.
Nu mă înțelege greșit, șarmul/carisma și actoria sunt un atu veritabil și în meseria de prof, felicitări dacă ai sau poți obține ușor aceste calități din tine, dar clar pe educatori îți vor trebui mai mult, în cantități mai mari. Iar dacă nu le ai natural îți va fi și mai greu să le obții pe parcurs.
În schimb în meseria de profesor îți va trebui și o analiză mai bună pentru a analiza lecții, concepte, cât poate și cum trebuie să învețe elevii tăi, mai ales pe mate și nu în ultimul rând putere de argumentare.
Pe educatori îți trebuie mai multă creativitate și mai multă voie bună și teatralitate/actorie. Pe educatori îți trebuie și o iubire pentru muzică dar și o ureche muzicală și o voce bunicele, deoarece în jumătatea timpului vei cânta sau vei spune povești.
Statut social? Hahaha.
Ambele meserii sunt un chin pe bani putin
Sa le faci in paralel? Si mai traiesti cand?