Este adevarat ca, dupa facultatea de psihologie, este bine sau chiar necesar sa continui studiile. Totusi depinde de domeniu, nu de jobul la stat sau privat. Daca vrei in resurse umane, de exemplu, poti sa iti construiesti experienta de lucru incepand din facultate si apoi sa te angajezi in acest domeniul - caz in care un masterat te-ar ajuta doar sa fii competitiv, nu este obligatoriu. In alte domenii, care necesita drept de libera practica (psihologie clinica si psihoterapie, psihologia apararii nationale, psihologia muncii si transporturilor etc) va trebui sa iti continui intr-adevar studiile cu masterat si / sau formare profesionala. Daca vrei mai multe detalii despre cerintele legate de studii dupa facultate, te poti interesa pe site-ul Colegiului Psihologilor din Romania www.copsi.ro Daca mai ai intrebari, pot sa iti dau mai multe detalii pe privat.
Trebuie sa stii ca pentru a profesa in aceasta meserie trebuie sa ai atat facutlate cat si master. Facultatea tine 3 ani, masterul 2. Exceptia de la regula e intalnita in cadrul consilierilor psihologici, acei psihologi scolari de exemplu care au dreptul de a practica doar cu diploma de licenta. Din fericire, legea s-a schimbat putin pentru celelalte cazuri. Desi nu poti profesa singur/a fara master, ai dreptul de a o face, supervizat de un terapeut atestat inca din anul 2 de master, asadar dupa 4 ani de studiu.
Nu mai trebuie inca 4 ani. Daca vrei sa fii terapeut ai nevoie de timp si bani pentru a face cursuri speciale si master in terapie. Daca vrei sa predai la liceu ai nevoie de master de 2 ani. Succes!