Teoretic, ar trebui sa faci Facultatea de Jurnalism, însă din păcate facultatea nu îţi garantează locul de muncă. Poţi să fii doar pasionat de sport, să ai o dicţie bună şi puţin noroc şi să ajungi comentator de fotbal cu facultatea de cibernetică. Facultatea depinde foarte puţin, din păcate.
Eu zic să te apuci de "antrenament"! Faptul că știi ce vrei de la viață constituie 50% șanse de reușită.
Da, trebuie să posezi o dicție perfectă, nu neapărat jurnalismul (n-am nici un coleg care să fi ajuns comentator sportiv , ci doar crainic TV, la știri locale ). Cred că mai degrabă Fac. de sport, să cunoști tehnicile. Și un curs special, cum fac cei care vor să devină antrenori.
Sunt doua aspecte: pregatirea profesionala si "marketingul" personal (ideea de a te face cunoscut). La un moment dat exista un proces de selectie la Dolce Sport in cadrul caruia trebuia sa le trimiti o inregistrare audio a unui comentariu realizat de tine pentru diverse faze dintr-un meci.
Probabil calea cea mai sigura (care implica o doza mai mica de noroc) este sa iti faci un blog sportiv, sa iti creezi o retea de legaturi in bransa (ziaristi, comentatori sportivi) si prin activitatea zilnica sa demonstrezi pasiune si o cunoastere aprofundata a fenomenului. Facultatea de jurnalism ar fi probabil un plus, dar nu o conditie. Mai degraba cursuri specializate pentru prezentatori, gen Intact Media Academy.
Îți dorești să devii comentator sportiv? Construiește-ți cariera cu Şcoala de Vorbire. Pentru că din această toamnă, la Școala de Vorbire debutează primele cursuri de comentator sportiv din România. Cursurile vor fi predate de renumitul jurnalist sportiv și director de imagine al Ligii Profesioniste de Fotbal, Marius Mitran, precum si de alti profesionisti din domeniu. Detalii si inscrieri la voiceactingschool@yahoo.com sau la tel. 0726323636
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Alexsb20 întreabă: